Yaşam 1 dakika içinde şarj edilebilen telefon pili geliştirdiler

1 dakika içinde şarj edilebilen telefon pili geliştirdiler

Paylaş
1 dakika içinde şarj edilebilen telefon pili geliştirdiler

ABD'li araştırmacılar, cep telefonları için 1 dakika içinde şarj edilebilen bir pil geliştirdi. Alüminyumdan yapılma bu esnek ve ince pil bükülebilir bir özelliğe sahip ve üzerinde delik açılsa bile patlamıyor, alev almıyor

ABD’li bilim insanları, akıllı telefonları bir dakika kadar kısa bir sürede şarj edebilecek, alüminyumdan yapılma, uzun ömürlü ve esnek bir pil icat ettiklerini duyurdu.

Araştırmacılar, Amerikan "Nature" dergisine verdiği röportajda yeni icatlarının ayrıntılarını açıkladı. Buna göre yeni alüminyum-iyon pil, milyonlarca dizüstü bilgisayar ve cep telefonunda kullanılan lityum-iyon pillerin yerini alma potansiyeline sahip.

California'daki Stanford Üniversitesi’nde Kimya Profesörü Hongjie Dai ve ekibi, yeni alüminyum pillerin daha hızlı şarj olmanın yanı sıra hâlihazırda kullanılan ve kimi zaman alev alan lityum-iyon pillere oranla çok daha güvenli olduğunu kaydetti. Üzerinde delik açılsa bile bu pil patlamıyor, alev almıyor ve çalışmaya devam ediyor

PİLİN ÖMRÜNÜ 'KİR' KISALTIYOR


Diğer yandan c’t adlı Alman bilgisayar dergisinde yayımlanan bir haberde akıllı telefon pillerinin ömrünü kısaltan önemli bir nedene dikkat çekiyor. Uzmanlara göre şarj cihazının soketi ya da cihazın telefondaki yuvasında biriken kir, pilin ömrünü kısaltıyor. O nedenle uzmanlar, akıllı telefonların pilinin ömrünü doldurduğundan şüphelenildiğinde ilk olarak cihazın soketini ve telefondaki yuvasını basınçlı hava püskürterek temizlemeyi öneriyor.

Haberin Devamı