Gündem 1 Ekim Pazartesi günü okullar tatil mi? Valilikten açıklama...

1 Ekim Pazartesi günü okullar tatil mi? Valilikten açıklama...

Paylaş
1 Ekim Pazartesi günü okullar tatil mi? Valilikten açıklama...

Yaklaşan tropik fırtına öncesi Ege ve Marmara'nın batısı teyakkuzda... Fırtınadan İzmir, Muğla, Aydın ve Manisa, Çanakkale, Balıkesir, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne’nin güneyi ile batı kesimleri başta olmak üzere İstanbul etkilenecek. Yunanistan'da okulların tatil olması gözleri Türkiye'ye çevirdi. Peki, okullar tatil olacak mı?

Tropik fırtına Yunanistan'ı vurdu, pazar günü Türkiye'ye geliyor. Ege ve Marmara'nın batısında kuvvetli ve şiddetli rüzgar, yer yerse sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Hayatı olumsuz etkileyecek tropik fırtına öncesi Sel, su baskını, yıldırım, hortum , ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar bekleniyor. Valilikler şimdiden fırtınaya karşı acil toplantılar gerçekleştirip önlemlerini alıyor.

Haberin Devamı

OKULLAR TATİL OLACAK MI? VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Tropik fırtınanın pazar ve pazartesi günü etkili olması sebebiyle Ege'de ve Marmara'da yaşayan vatandaşlar, okulların tatil olup olmayacağı hakkında fikir edinmek istiyorlar. Yunanistan'da okulların tatil edilmesi Türkiye'de de beklentileri artırdı. Konu hakkında ulaştığımız İzmir Valiliği yetkilileri, henüz Vali Erol Ayyıldız'dan bir duyuru geçilmediğini, gerektiği takdirde Vali'nin gerek sosyal medya üzerinden gerekse basın açıklaması yoluyla halkı bilgilendireceğini belirtti. Yetkililer, vatandaşların herhangi bir gelişme yaşanması durumunda İzmir Valiliğinin resmi sitesinden bilgi alabileceklerini aktardı.