Gündem 1 hafta sonra diploma alacaktı

1 hafta sonra diploma alacaktı

Paylaş
1 hafta sonra diploma alacaktı

Soma'daki maden faciasında ölen Ramazan Şahin (24), gündüzleri maden ocağında çalışıyor, akşamları ise Celal Bayar Üniversitesi'nde Madencilik Bölümünde öğrenim görüyordu. Şahin, çok istediği diplomasını almasına bir hafta kala yaşamını yitirdi

İvrindi ilçesi Çukurlar Mahallesi’nden Ertuğrul Şahin, söz konusu maden ocağında yaklaşık 1,5 yıl beraber çalıştığı kardeşi Ramazan Şahin’i, faciada kaybetti. Fırat Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Öğretmenliği Bölümünden mezun olan Ertuğrul Şahin, atanamadığı için bir süre dağ köylerinde vekil öğretmenlik yaptıktan sonra zorunlu olarak maden ocağında işe girdi.

Haberin Devamı

Yaklaşık 7 yıldır çalıştığı ocağın mekanize sistemini kuran Ertuğrul Şahin’i örnek alan Ramazan Şahin ise CBÜ Soma Meslek Yüksekokulu Madencilik Bölümünü kazandı.

Ağabeyine ve ailesine yük olmamak için çalışmaya karar veren Şahin, gündüzleri maden ocağına, akşamları da derslerine giriyordu. Ocakta yaklaşık 1,5 yıldır çalışıp okulunu da bitiren Şahin, geçen hafta içinde çok istediği diplomasını alacaktı ancak bunu göremeden can verdi.

'RAMAZAN'A SAHİP ÇIKAMADIM'

Baba Ali Şahin, iki oğlu ve bir kızından Ramazan Şahin’i yitirmekten acısının büyük olduğunu söyledi. Onun geçen yıl okulunu süresinde bitiremediğini ve iki dersi kaldığını anlatan Şahin, şöyle konuştu:

"Bu yarı dönemde okulunu bitirdi. İşten gelip okula gidiyordu. Yatıp kalkıp işe gidiyordu. Diplomasını alacaktı, kısmet olmadı. Ramazan demek ki Allah’ın yanında daha kıymetliymiş, bizden aldı. Büyük oğlum, kazadan sonra kardeşini ararken başka arkadaşlarının, başka Ramazanların cesetlerini çıkarıyor, sonra kardeşinin cesedini alıyor. Beni aradı büyük oğlum, ’Baba, Ramazan’a sahip çıkamadım’ dedi. Ben de ’Esas sahibinin yanına döndü’ dedim. Kadere boyun eğmek zorunda kaldım. Onlar da inşallah bütün dünyaya şefaat eder."

Haberin Devamı

ÖLMEDEN ÖNCE HALASININ OĞLUYLA TELEFONDA GÖRÜŞMÜŞ

Ramazan Şahin’in halasının oğlu Ramazan Erdoğan (25) ise onunla doğum günlerinin bir yıl farkla aynı olduğunu anlattı. Kuzeninin, canının yarısı olduğunu ifade eden Erdoğan, "Aynı madende bir yıldır çalışıyorum. Soma’da Ramazan’la aynı evde kalıyorduk" dedi.

Erdoğan, olay günü saat 15.00 civarında amirlerinin hızla sağa sola koşuşturduğunu, kavga çıktığını düşünerek onların peşinden gittiğini aktardı. Amirlerinden birinin, ocağa girdiğini bildiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ben de yukarıda odaya geçtim. Birden telefon çaldı. Ramazan telefondaydı, ’Aşağıda bir patlama olmuş. Bir bölüme topladılar. Rahatımız iyi, sorun yok. Sen telefonun başından ayrılma’ dedi. Yaklaşık bin 500 metre içerideydiler. Ayrılmadım, bekledim ama olmadı. Gaz, Ramazan’ın bulunduğu bölüme kadar ulaşmış. Ertuğrul ağabey de saat 20.00 gibi gitti, kardeşinin cenazesini çıkardı."

Haberin Devamı

Erdoğan Şahin de olaydan önceki pazar günü kardeşiyle İvrindi’den Soma’ya döndüklerini belirtti. Bundan bir gün sonra kardeşinin okuluna gittiklerini söyleyen Şahin, "Diplomayı ne zaman alacağını sordu. Yetkililer, ’2-3 gün sonra yine gelin’ demişti. Olmadı, çok istediği diplomasına birkaç gün kalmıştı ki alamadı. Madende işe girmesini ben sağlamıştım. Kardeşim, madeni iş yeri gibi değil evi gibi görüyordu, seviyordu. Onun hatırası için madende çalışmaya devam edeceğim. Ayrılırsam kardeşim rahat yatamaz" ifadesini kullandı.

AA