Dünya 1 milyar kişinin sokağa çıkması yasaklandı

1 milyar kişinin sokağa çıkması yasaklandı

Paylaş
1 milyar kişinin sokağa çıkması yasaklandı

Çin'de başlayarak tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüs salgını nedeniyle birçok ülke sokağa çıkmayı kısıtladı. Dünya üzerinde yaklaşık 1 milyar kişi sokağa çıkma yasağından etkilendi.

En az 34 ülke yasal düzenlemelerle vatandaşlarının evden çıkmalarını kısıtladı ya da yasakladı. Aralarında İran, Almanya ve İngiltere’nin bulunduğu bazı ülkeler ise sınırlı düzenlemeler ve ısrarlı açıklamalar ile vatandaşlarının dışarı daha az çıkmalarını sağlamaya çalıştı.

Haberin Devamı

Almanya önceki gün ikiden fazla kişinin bir araya gelmesini yasakladı. Suudi Arabistan dün akşamdan itibaren sokağa çıkma yasağı uygulamaya başladı. Yunanistan’da da dün sabahtan itibaren sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başladı.

Dört gündür sokağa çıkma yasağa uygulayan Ürdün’de halkın hiçbir gerekçe ile evini terk etmesine izin verilmiyor. ABD’de de pek çok eyalet dün yeni kısıtlamaları devreye aldı. Bu kapsamda bazı bölgelerde okullar, kültür ve spor merkezleri kapatıldı. Restoranlar paket servise geçti. Ayrıca eyalet valileri halktan evlerinden çıkmamalarını istedi.