Türkiye (Son Dakika) 1 milyon 500 bin lira dolandıran çete çökertildi

1 milyon 500 bin lira dolandıran çete çökertildi

Paylaş
1 milyon 500 bin lira dolandıran çete çökertildi

Bursa'da kendilerini polis, savcı ve hakim olarak tanıtarak vatandaşları dolandırdıkları ortaya çıkan çeteye yönelik 21 ilde yapılan operasyonda gözaltına alınan 51 kişi tutuklandı

Bursa Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü 6 ay önce telefonla aradığı vatandaşlara kendilerini hakim, savcı ve polis olarak tanıtan çeteyi takibe aldı. Şanlıurfa’nın Akçakale Belediyesi’nde memur olarak çalışan Halil İbrahim A. (34) ve Zemzem G.’nin liderliğini yaptığı belirlenen çeteni telefon ile aradığı kişilere, telsiz sesi dinleterek, "Hesaplarınız PKK tarafından kullanıldı.

Haberin Devamı

Bir süre paranızı bizim verdiğimiz hesaba yönlendirin" diyerek dolandırdıkları tespit edildi. Bursa polisi, sık sık hat ve numara değiştiren çeteyi dinlemeye aldı. Bu sırada polis, dinlemeye aldığı çetenin dolandırmaya kalktığı kişileri de telefon ile arayarak, "Şu anda dolandırılıyorsunuz.

Gerçek polis biziz. En yakın karakola gidin" şeklinde uyarakak, 3 milyon 500 bin liranın dolandırılmasını engelledi. Ancak gerçek polislere inanmayan çok sayıda kişi, 1 milyon 500 bin lirayı dolandırıcılık çetesine yolladı.

ÇETE LİDERİ LÜKS İÇİNDE YAŞIYOR

Çete lideri Halil İbrahim A.’nın lüks içinde yaşadığı çok sayıda emlak aldığı ve son model araçlara bindiği, diğer lider Zemzem G.’nin ise banka hesaplarını kullanabileceği kişileri tespit ettiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Operasyon kapsamında 21 ilde 51 kişi tutuklandı. Bursa’ya getirilen aralarında Halil İbrahim A. ile kadınların da bulunduğu 13 kişi ise "Örgüt kurmak, örgüt kapsamında nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla, elleri arkadan kelepçeli halde adliyeye sevk edildi.

DHA