Yaşam 1 milyon dal çiçekten saat kulesi

1 milyon dal çiçekten saat kulesi

Paylaş
1 milyon dal çiçekten saat kulesi

Antalya'da bu yıl 8'incisi düzenlenen çiçek festivali etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen kortejde, 100 bin dal kesme çiçek dağıtıldı. Etkinlikte ayrıca 1 milyon karanfilin kullanıldığı saat kulesi yapıldı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Antalya Ticaret Borsası (ATB) ile Anadolu Süs Bitkileri ve Mamülleri İhracatçıları Birliği tarafından bu yıl ’Çocuk ve Çiçek’ temasıyla düzenlenen 8’inci Antalya Çiçek Festivali’nin korteji yapıldı. Antalya Büyükşehir Belediye binası önünden başlayan kortejde, çiçekle kaplanmış araçtan vatandaşlara 100 bin dal kesme çiçek dağıtıldı.

Kortej yürüyüşüne katılan AK Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Akaydın, İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bedrullah Erçin, ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, ATB Başkanı Ali Çandır, Süs Bitkileri ve Mamülleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu vatandaşlara çiçek dağıttı. Yürüyüş Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi.

Festival etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda 1 milyon dal karanfil kullanılarak, Antalya’nın simgesi olan saat kulesinin minyatürü yapıldı. Daha sonra düzenlenen törende Osman Bağdatlıoğlu, Vali Ahmet Altıparmak’a teşekkür plaketi ve çiçek verdi. ATB Başkanı Çandır, İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz’a, ATSO Başkanı Çetin Osman Budak Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’a teşekkür plaketi verdi. Vali Altıparmak da festivali düzenleyen ATB Başkanı Çandır, ATSO Başkanı Budak ile Osman Bağdatlıoğlu’na plaket verdi.

Dans gösterisi ve müzik dinletisinin de yapıldığı etkinliğe, Antalyalılar yoğun ilgi gösterdi.


Yusuf TÜRKÖZÜ/ANTALYA, (DHA)

Haberin Devamı