Türkiye (Son Dakika) 1 yıl arayla 2 kez tecavüze uğradı

1 yıl arayla 2 kez tecavüze uğradı

Paylaş
1 yıl arayla 2 kez tecavüze uğradı

Sanığın savunması: İki kez kendisiyle ilişkiye girdik. İkisi de onun rızasıyla oldu

Samsun'da 14 yaşındaki kız arkadaşına tecavüz ettiği için tutuksuz yargılanırken, bir yıl sonra aynı kızın yine tecavüze uğradığı şikayeti üzerine tutuklanan 21 yaşındaki Samet A. hakkında Cumhuriyet Savcısı 40 yıla kadar hapis cezası istedi.

Tutuklu yargılanan sanık suçlamaları kabul etmeyerek, "İki kez kendisiyle ilişkiye girdik. İkisi de onun rızasıyla oldu" dedi. Genç kız ise, "Bana tecavüz edince şikayetçi oldum. Ancak serbest kaldı. Askerden izine gelince ’niye beni şikayet ettin’ diyerek bir kez daha tecavüz etti" diye konuştu.

Samsun’da annesiyle birlikte yaşayan genç kız., 2009 yılı Ağustos ayında erkek arkadaşı Samet A.’nın kendisine tecavüz ettiğini öne sürerek, annesiyle birlikte polise gidip şikayetçi oldu. Gözaltına alınan genç adam, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ancak hakkında 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle cinsel istismar suçundan dava açıldı. Yargılama devam ederken Avcı askere gitti.

ASKERDEN İZNE GELDİ YİNE TECAVÜZ ETTİ


Geçen yıl Eylül ayında izine gelen sanık, iddiaya göre sokakta gördüğü genç kızı kovalamacanın ardından yakaladı. Konuşmak istediğini söyleyerek bir arkadaşının evine götürdüğü genç kızı "Neden beni şikayet ettin" diyerek tokatladı. Ardından da genç kıza tecavüz edip evden attı. Şikayet üzerine tekrar gözaltına alınan zanlı, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

"EVLENECEKTİK"

Samsun 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan Samet A., genç kızla gönül ilişkisi olduğunu belirterek kendini şöyle savundu:

"Onun rızasıyla ilişkiye girdik. Yaşının o zaman küçük olduğunu bilmiyordum. Evlenmeye karar verince öğrendim. Yaşı nedeniyle ailelerimiz arasında sorunlar çıktı. Ardından da ayrıldık ve beni şikayet etti. Gözaltına alındım. Ardından da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldım. Kısa süre sonra da askere gittim. İzne geldiğimde sokakta karşılaştık. Beni görünce kaçmaya başladı. Ben de onu kovalayıp yakaladım. Konuşmak için bir arkadaşımın evine gittik. Beni neden şikayet ettiğini sordum ve tokat attım. Sonra da onun rızasıya ilişkiye girdik. Ardından da onu evine bıraktım. Ben tekrar askere gidince yine beni şikayet etmiş. Kendisinin başka kişilerle de ilişkisi vardır. Bana iftira atıyor."

"ŞİKAYETÇİYİM"

Duruşmaya katılan genç kız., daha önceki ifadelerini tekrar ederek sanıktan şikayetçi olduğunu dile getirip, başına gelen olay nedeniyle tedavi gördüğünü söyledi. Samet A.’nın kendisini kandırıp evlerine götürdüğünü ve orada tecavüz ettiğini öne süren genç kız şunları anlattı:

"Beni tehdit ederek ilişkiye girdi. Ben de onu şikayet ettim. Askerden gelince sokakta karşılaştık. Beni kovalamaya başladı. Parkta beni yakalayıp tokatladı. Bundan sonrasını hatırlamıyorum. Kendime geldiğimde pantolonum çıkarılmış ve belden aşağım çıplaktı. Bana tecavüz ettiğini anladım. Sonra yine kendisini şikayet ettim."

Cumhuriyet Savcısı, sanığın genç kızın hürriyetini kısıtlayıp, iki kez tecavüz ettiğini ve genç kızın olay nedeniyle ruh sağlığının bozulduğunu belirterek Samet A.’nın toplam 40 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını müteala etti. Mahkeme heyeti sanık avukatının son savunmasını hazırlaması için duruşmayı erteledi.

İsmail AKDUMAN / SAMSUN, (DHA)

Haberin Devamı