Ekonomi 10 bin kişiye Almanya'da iş fırsatı

10 bin kişiye Almanya'da iş fırsatı

Paylaş
10 bin kişiye Almanya'da iş fırsatı

Almanya, hemşire, kaynakçı, elektrikçi ve havalimanı yer hizmetlerinde çalışmak üzere Türkiye’den 10 bin işçi alacak. Maaşlar 2 bin Euro’dan başlıyor

Türkiye’den Almanya’ya ilk işçi göçü 1961’de imzalanan İşgücü Alımı Anlaşması ile yapılmıştı. Bu vesileyle son 50 yılda yaklaşık 3 milyon kişi Almanya’da çalışmaya gitti. Almanya halen farklı sektörlerde çalışmak üzere Türk işçi alımı yapıyor. En son geçtiğimiz ekimde hasta bakıcı olarak görev yapacak olan 50 bin Türk işçi için başvurular alınmıştı.

Haberin Devamı

İŞSİZLİĞE KATKI

10 yıldır Almanya’da 15 farklı havalimanında faaliyet gösteren OBM İnsan Kaynakları Şirketi, 2019’da ilk etapta Türkiye’den Almanya’ya 10 bin işçi götürecek. En çok hemşire, kaynakçı, elektrikçi ve havalimanı yer hizmetleri elemanına ihtiyacı olduğunu söyleyen şirket yöneticisi Osman Taş, “Bu projeyle Türkiye’deki işsizliği azaltacağız” dedi.

VASIFLI, VASIFSIZ

İşkur ile anlaşmaları olduğunu söyleyen Osman Taş, şöyle konuştu: “Bu işi 17 yıldır yapıyoruz ve birçok ülkeden işçi götürdük. Kendi milletime güvendiğim için Almanya’ya işçi götüreceğiz. Almanya’nın talebi vasıflı işçi ama biz ‘vasıfsız’ işçi de götüreceğiz. 10 bin işçiden sonra 80 bin hemşire ve 50 bin kaynakçı-elektrikçi götürmeyi planlıyoruz. İşçilerle 18 aylık sözleşme imzalayacağız.”

Haberin Devamı

DİL EĞİTİMİ DAHİL

Almanya’ya götürülecek işçilere dil eğitimi verileceğini belirten Osman Taş, şöyle devam etti: “Almanya’daki barınma ihtiyaçlarını karşılayacağız. Hesap açmalarında ve sigorta yapmaları konusunda yardımcı olacağız. Hemşirelerin 3 bin Euro maaşı, kamyon şoförlerinin 2 bin 500 Euro maaş artı fazla mesaileri olacak. Yer hizmetleri, havalimanı maaşları da 2 bin Euro.”

YAŞTA ÜST LİMİT 45

20-45 yaş aralığında, herhangi bir sağlık engeli bulunmayan her Türk vatandaşı ‘obm-turkiye.com’dan müracaat edebiliyor. Başvuru için emniyetten temiz kağıdı ve hastaneden sağlık raporu alınmalı. Başvuruda evrakların eksiksiz olması gerekiyor. İnternetten başvuru yapamayanlar Ankara, İstanbul ve Antalya’daki ofislere de Osman Taş müracaat edebilecek. Başvurular ücretsiz.