Dünya 10 günde 3 tecavüz korkuttu

10 günde 3 tecavüz korkuttu

Paylaş
10 günde 3 tecavüz korkuttu

İtalya'nın başkenti Roma'da 10 günde 3 kadına tecavüz edilmesi endişe yarattı. Olaylarla ilgili 4 kişi tutuklanırken, şehrin güvenliği hakkında polemikler yaşanmaya başladı

Roma’daki 10 gün önce şehrin tarihi parklarından Villa Borghese’de, 27 yaşındaki Amerikalı bir kadın, bir elektrik trafosunda 29 yaşındaki bir Rumen evsizin tecavüzüne uğradı. Kadını bıçakla tehdit eden tecavüzcü aynı gün yakalandı. 23 yaşındaki İspanyol bir öğrenci kentin turistik yerlerinden İspanyol Merdivenleri’nin hemen yakınındaki San Sebastianello Caddesi’nde gece yürürken 2 zenci tarafından bıçak zoruyla kuytu bir yere götürüldükten sonra onların tecavüzüne uğradı. Şüpheliler yakalanamadı. Eğitim görürken Roma’da bir restoranda garsonluk yapan genç kız ülkeyi terk etti.

Haberin Devamı

İTALYA’YA SIĞINDILAR, TECAVÜZ ETTİLER

Son tecavüz vakası, Via dei Villini’deki kullanılmayan Somali’nin eski büyükelçilik binasında gerçekleşti. Ülkelerinden kaçıp, İtalya’ya sığınma hakkı isteyen 120 kadar Somalili’nin, elektrik ve su olmadan yaşadıkları binada 18 yaşındaki Hırvat asıllı İtalyan bir kıza tecavüz edildi. 3 tecavüzcü, aynı yerde yaşadığı arkadaşları tarafından ihbar edilince yakalandı.

BELEDİYE BAŞKANI TOPA TUTULDU

Son tecavüz ardından Roma Belediye Başkanı Gianni Alemanno topa tutuldu. Küçük bir Somali’ye dönen Somali’nin eski büyükelçilik binasının tahliye edilmesi için 3 ay önce yerel yönetime çağrı yapılmasına rağmen bir şey yapılmaması tepkilere neden oldu. İtalya Somalili Kadınlar Derneği’nden yapılan açıklamada, "Biz daha önce yerel yönetimlere başvurduk. Kim olduğu belli olmayan insanların girip çıktığı bu binayı tahliye etmelerini istedik. Yani bağıra bağıra gelen bir trajedi buö dendi. Ana muhalefetteki Demokrat Parti’ye (PD) mensup kadınlar Alemanno’ya seslenerek, "Başkan, bu şehirde kadınların güvenliğinin nasıl sağlandığını açıklayabilir mi?" diye sordular. Sağ Parti’den ise, "Olimpiyatlarla (Roma’nın aday olduğu 2020 Olimpiyatları) uğraşacağına güvenlikle ilgilen" uyarısı geldi. Roma Valisi Giuseppe Pecoraro, şehirde herhangi bir sosyal alarm ya da kaos olmadığını söyledi. Başkan Alemanno, tecavüz olaylarını protesto etmek için şehrin sembollerinden olan Kolezyum’un Pazar günleri de aydınlatılacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Esma ÇAKIR/ROMA