Türkiye (Son Dakika) 10. kez ehliyetine el konuldu

10. kez ehliyetine el konuldu

Paylaş
10. kez ehliyetine el konuldu

Konya'da daha önce 10 kez alkollü araç kullanmaktan ehliyetine 2047 yılına kadar el konulan 40 yaşındaki Tekin Arıkan, yine ehliyetsiz ve alkollü araç kullanılırken, trafik yön levhalarına çarptı

Kaza, bugün saat 04.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Aydınlıkevler Altgeçidi girişinde meydana geldi. 3.3 promil alkollü olduğu belirtilen Tekin Arıkan, yönetimindeki 42 BML 64 plakalı kamyonetinin kontrolden çıkması sonucu trafik yön levhalarına çarptı.

Çarpmanın şiddetiyle başından yaralanan Arıkan, yoldan geçen sürücüler tarafından çağrılan sağlık görevlilerin müdahalesini reddetti. Kamyonetinden inmek istemeyen Arıkan’ı, tedavi olmak için polisler de ikna edemedi.

40 YIL EHLİYET YOK

Uzun süren çabalara rağmen ikna edilemeyen Arıkan, cep telefonuyla bir yakınını çağırdı. Olay yerine gelen yakının iknası sonucu tedavi olmayı kabul eden Arıkan, ambulansla Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

Polis, yaptığı incelemede alkollü sürücü Arıkan’ın, daha önce 10 kez alkollü araç kullanmaktan ehliyetine 2047 yılına kadar el konduğunu saptadı.

Polisler Arıkan hakkında yeniden ceza işlemi uyguladı. Böylece Arıkan’ın, ehliyetine el konulma süresinin 2052 yılına kadar çıkacağı belirtildi.

Tolga YANIK/DHA

Haberin Devamı