Bilim - Teknoloji 10 Street View harikası!
Paylaş
10 Street View harikası!

Google Maps ve Street View sayesinde, hayal bile edemeyeceğiniz bu 10 yeri PC'nizde gezin!

Gezmek ve araştırmak yeni şeyler öğrenmenin en iyi yollarından biri. Bulunduğumuz dönemde bilgisayarın başından kalktığımız anlar ise ne yazık ki sayılı. Aslına bakarsanız bilgisayar, teknoloji ve bilim meraklılarının mutlaka ziyaret etmesi, en azından görmesi gereken birçok yer var. Bunu nasıl yapacağınızı belki bilmiyorsunuz, ancak işin içinde Google varsa, genellikle kolay bir çözüm de sizi bekliyor. İşte Street View ile turlayabileceğiniz en teknolojik, en önemli yerler.

Haberin Devamı

CERN

Büyük Hadron Çarpıştırıcısı (LHC), günümüzün en önemli mühendislik harikalarından bir tanesi. Higgs Parçacığı'nın varlığının ortaya çıkarıldığı LHC, evrenin yaratılışındaki sırları da açığa çıkarana dek ilgi odağı olmaya devam edecek.

Bletchley Park

Bletchley Park, İkinci Dünya Savaşı'nda önemli bir olaya, Enigma makinesinin ve Alman şifreleme sistemlerinin kırılmasına sahne olmuştu. Şifre çözücülerin en başında gelen isimler arasında Alan Turing vardı.


Alan Turing Memorial, Kennedy Space Center...

Alan Turing Memorial

Modern bilişimin Alan Turing hakkında daha çok şey bilmek isterseniz, Manchester'a giderek Turing'in heykelini ziyaret edebilirsiniz.

Kennedy Space Center

Google'ın NASA'ya adadığı dev bir Street View koleksiyonu olan Florida'daki Kennedy Space Center'da mekiklerin yanına yaklaşabilir, Apollo 14 komut modülünün içine göz atabilirsiniz.

Haberin Devamı

Royal Observatory, Greenwich

Başlangıç meridyenini görmek için kafanızı 0 derece boylama döndürmeniz yeterli. Greenwich saati bugünlerde Evrensel Saat'e dönüşmüş olsa da gözlemevinin önemli araştırma ve astronomi görevleri bulunuyor.

Stanford University

Stanford Üniversitesi'ni en çok "geek" çıkaran üniversite olarak adlandırmak mümkün. William Hewlett, David Packard, Sergey Brin, Peter Thiel, Elon Musk, Steve Ballmer ve Marissa Mayer gibi isimler, üniversitenin önemini ispat ediyor olsa gerek.

367 Addison Ave

Bill Hewlett ve Dave Packard, Hewlett Packard için ilk adımları bu evin garajında atmışlardı. Garaj bugün "HP garajı" olarak biliniyor.


2066 Crist Drive, Antarktika ve fazlası

2066 Crist Drive

Bu ev, Steve Jobs'u evlat edinen Paul ve Clara Jobs'a ait. Aynı zamanda Apple'ın doğduğu ev. İlk Apple I bilgisayarları, bu garajda yapılmıştı.

Antarktika

Antarktika'ya gitme ve penguenleri çıplak gözle izleme hayalinizin gerçeğe dönüşmesi imkansız olmayabilir. Ancak kim bilir, belki sanal bir Street View turu da sizi memnun edebilir.

Google veri merkezi

Google'ın veri merkezlerinin nasıl göründüğünü merak ediyorsanız, Google'ın size kılavuzluk yaptığı bu tur ilginizi çekecek. Bu veri merkezi ABD'de, Lenoir, Kuzey Karolina'da yer alıyor.

Haberin Devamı

Resimlerle: İnternetin ilklerine yolculuk

Kaynak: CHIP Online