Yaşam 10 yaşında ulusal Minecraft şampiyonu oldu!

10 yaşında ulusal Minecraft şampiyonu oldu!

Paylaş
10 yaşında ulusal Minecraft şampiyonu oldu!

Dünyanın en popüler oyunları arasında yer alan Minecraft'ın şampiyonu 10 yaşında bir çocuk! 2009 yılında Mojang tarafından geliştirilen başarılı oyun, çok kısa bir sürede inanılmaz derecede bir kitleye ulaşmayı başarmıştı.

Dünyanın en popüler oyunları arasında yer alan Minecraft’ın şampiyonu 10 yaşında bir çocuk! 2009 yılında Mojang tarafından geliştirilen başarılı oyun, çok kısa bir sürede inanılmaz derecede bir kitleye ulaşmayı başarmıştı. Her geçen gün oyuncu kitlesi artan oyunun yapımcısı Mojang’ı bir başka dünya devi Microsoft bünyesine katmıştı. Bazı ülkelerde eğitim vermek için, bazı ülkelerde ise çocuklar üzerindeki olumlu etkisi nedeniyle kullanılan oyun ne yazık ki ülkemizde çocukları şiddete yönlendirip, kötü alışkanlıklar kazanmasına neden olduğu gerekçesiyle yasaklanmıştı.

Haberin Devamı

Şu an ise hangi ülkelerin izlediği politikanın doğru olduğunu 10 yaşındaki şampiyon ile gözler önüne sermiş oluyor. SuperKraft11 kullanıcı adını kullanan 10 yaşındaki Julien, ulusal Minecraft olarak hem kendisi hem de takımı adına burs imkanı elde etti. Julien ve takım arkadaşları altı hafta süren turnuvada tam 40 Amerikan eyaletini gezdiler. Bu altı haftanın sonucunda en yüksek puanı toplamayı başaran Julien kendisi için 5.000 dolar, takımı için ise 10.000 dolar burs kazandı.

Buradanda anlaşılacağı gibi oyunun ülkemizde yasaklanmasının ne kadar yanlış olduğu gözler önüne seriliyor. Zaten yapı inşa üzerine olan bir oyunun yasaklanması, oyuncuların yaratıcı düşüncelerini engellemekten başka bir şey değil.

Haberin Devamı

Anonymous, Türkiye’ye savaş açtı!