Gündem 10 yıldır konuşmayan iki mahalle bayramda barıştı!

10 yıldır konuşmayan iki mahalle bayramda barıştı!

Paylaş
10 yıldır konuşmayan iki mahalle bayramda barıştı!

Zonguldak Keller Köyü'nde 10 yıldır su sorunu nedeniyle konuşmayan iki mahallenin sakinleri, köy muhtarının aracılık etmesi sonucu Kurban Bayramı'nda barıştı. Yemekte bir araya gelen köylüler, birbirlerine sarılarak bayramlarını kutladı

Zonguldak'taki Keller Köyü'nde 190 nüfuslu Merkez Mahallesi’nde 10 yıl önce yapılan sondajdan çıkan su, sadece bu mahalledeki evlere su verildi. Mevcut kullandıkları suyun pis olduğu savunan 270 nüfuslu Çavuşlar Mahallesi sakinleri, yeni sudan faydalanamayınca tepki gösterdi. Zaman zaman bidonlarla yeni sudan almak isteyen Çavuşlar Mahallesi sakinleri ile buna izin vermeyen Merkez Mahallesi sakinleri arasında kavgalar yaşandı. İki mahalle arasında komşuluk tamamen bitti. Köylüler birbirlerinin düğün ve cenazelerine de gitmedi.

Haberin Devamı

BAYRAM YEMEĞİNDE BARIŞTILAR

Geçen 30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde köyde muhtar seçilen Kazım Aldemir, önce Çavuşlar Mahallesi’ni temiz suya kavuşturmak için çaba harcadı.

Çavuşlar Mahallesi’ni kısa sürede yeni suya kavuşturmayı planlayan muhtar Aldemir, iki mahallenin büyükleriyle de görüşerek küskünlüğe son vermeleri için aracılık etti. Önce büyükleri bir araya getirip barıştıran muhtar Aldemir, bayramın ilk gününde de iki mahallenin tüm erkeklerini yemekte bir araya getirdi.

Köylüler, Çavuşlar Mahallesi Camii’ndeki yemekte birbirlerine sarılıp bayramlarını kutladı ve sohbet etti.

’HEM BAYRAM HEM DÜĞÜN’

İki mahallenin sakinleri arasında 10 yıldır su sorunu yüzünden kırgınlıkların olduğunu belirten Muhtar Aldemir,"İki mahalle su yüzünden kavgalıydı. 10 yıldır birbirine gidip gelmiyorlardı. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren bu insanları barıştırmak için mücadele ettim. Bayramdan sonra Çavuşlar Mahallesi’nde sondaj çalışması yapılacak ve su sorunu tamamen ortadan kalkacak. Geçmiş yönetimlerin hatalarından kaynaklanan sorun benim dönemimde sona erdi ve iki mahalle de kardeş mahalle oldu. Şimdi hem bayramımız hem de düğünümüz. Çifte bayram sevinci yaşıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Çavuşlar Mahallesi’nde oturan Behçet Bozdoğan (48) "Muhtarımız iki mahalleyi barıştırdı. Sondaj malzemeleri de geldi. Bayramdan sonra suyumuz akacak. İki mahalle şimdi birbirine bağlandı. Yeni muhtarımızdan sonra birbirimize daha yakınlaştık; birbirimizin cenazesine, düğününe gidip gelmeye başladık" diye konuştu.

Durmuş SEVİNDİK/ ZONGULDAK, (DHA)