Siyaset '100 bin Ermeni'yi sınır dışı ederim'
Paylaş
'100 bin Ermeni'yi sınır dışı ederim'

Başbakan Erdoğan, Ermenistan'a ve soykırım iddialarına kucak açan ülkelere Londra'da rest çekti

BBC’YE KONUŞTU

İngiltere’nin başkenti Londra’ya resmi bir ziyaret yapan Başbakan Tayyip Erdoğan dün, İngiliz resmi yayın kurumu BBC’ye mülakat verdi.

BBC muhabiri, Erdoğan’a önce Amerikan ardından da İsveç meclislerinin sözde Ermeni soykıkırımını kabul eden tasarılara ‘Evet’ dediğini hatırlattı.

Erdoğan bu soruya “Ermeni tasarısı nedeniyle yaşanan kriz Ermenistan’a zarar verir” dedi. Erdoğan’ın sorularına verdiği yanıtlar şöyle:

‘ELİMİZİ UZATTIK’

Ermeni tasarısı nedeniyle Türk dış politikasının sıkıştığı eleştirisine katılıyor musunuz? Biz elimizi uzatırken karşımızdaki elini yumruk haline getiriyorsa bizim yapacak bir şeyimiz olmaz.

Sorun bizim değil, Ermenistan’ındır. Şu anda Ermenistan’ın çok önemli bir kararı vermesi lazım. O da diasporanın ipoteğinden Ermenistan’ın kurtulması lazım.

Eğer Ermenistan’ı seven ülkeler varsa, başta Amerika, Fransa, Rusya olmak üzere, bir defa Ermenistan’ı bu diasporanın ipoteğinden kurtarmaları gerekir.

‘ŞOV YAPIYORLAR’

Ermeni tasarısının başka ülkelerin parlamentosunda kabul edilmesi konusunda ne diyorsunuz? Bunların hiçbirisi bizi ilgilendirmez. Bunların hiçbirisinin Ermenistan-Türkiye arasında bir yeri yok.

Bunlar kendi kendilerine rol çalıyorlar. Bu ülkelerin Ermenistan ile ne alakası var, bunlara kim bu görevi verdi?

Burada eğer taraf ülke varsa bu Türkiye Ermenistan’dır- eğer taraf ülke varsa... Bunlar almış oldukları bu kararla şov yapıyorlar... Ve Ermenistan halkına da zarar veriyorlar...

‘MECBUR DEĞİLİM’

Nasıl zarar veriyorlar? Bakın benim ülkemde, 170 bin Ermeni var; bunların 70 bini benim vatandaşımdır. Ama 100 binini biz ülkemizde şu anda idare ediyoruz.

E ne yapacağım ben yarın... Gerekirse bu yüz binine hadi siz de memleketinize diyeceğim; bunu yapacağım. Niye? Benim vatandaşım değil bunlar...

Ülkemde de tutmak zorunda değilim. Samimi yaklaşımlarımızı bu tavırlarıyla ne yazık ki olumsuz istikamette etkiliyorlar.

2

Haberin Devamı