Dünya 100 bin euro yatırım yapana vatandaşlık verilecek

100 bin euro yatırım yapana vatandaşlık verilecek

Paylaş
100 bin euro yatırım yapana vatandaşlık verilecek

Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa Bakanlar Kurulu Toplantısında 100 bin euro yatırım yapan yabancı iş adamlarına Arnavutluk vatandaşlığı verileceğini söyledi

Bakanlar kurulu toplantısında Arnavutluk’un enerji durumu masaya yatırıldı. İtalya piyasasının Avrupa’da ve dünyada enerji tüketen pazarlardan biri olduğunu söyleyen Berişa, "Enerji piyasasının özelleştirilmesiyle sualtı bağlantılar kurularak elektriğin önemli miktarı İtalya’ya ihraç edilecek" dedi. Ülkenin kalkınması için yurt dışından yatırımların kolaylaştırılması gereğini belirten Berişa, hidroelektrik santrallerin inşaatına da önem verilmesini istedi.

Bu kapsamda hükümet, Arnavutluk ve İtalya arasındaki ticari enterkonneksiyon hattının inşaatı ve işletmesi için izni onayladı. Başbakan Sali Berişa başkanlığında toplanan bakanlar kurulunda en önemli konulardan birinin vatandaşlık yasası olduğunu söyleyerek, vizelerin kaldırılması ile ilgili anlaşma çerçevesinde tüm yükümlülükler korunurken, yasanın tekrar ele alınması ve yeni standartlar tanımlaması gerektiğini belirtti.

Başbakan Berişa "Arnavutluk, kendi ülkesinde 100 bin euro yatırım yapan bütün yabancı uyruklu işadamları için Arnavutluk vatandaşlığı vermelidir" dedi. Bakanlar Kurulu toplantısında sanatçıları koruma yasası da gündeme geldi. Başbakan Berişa, bu konuda da yasada değişiklik yapılması gereğini söyledi. Hiçbir yerde olmadığı gibi Arnavutluk’ta haftasonu basında sansasyonel olma yarışının var olduğunu açıklayan Başbakan Sali Berişa, sanatçıların savunma yasasında da bazı düzenlemelerin yapılmasının önemli olduğunu vurguladı.

Eyüp SALİH/ ARNAVUTLUK, (DHA)

Haberin Devamı