Türkiye (Son Dakika) '100 bin kişinin sağlığı risk altında'

'100 bin kişinin sağlığı risk altında'

Paylaş
'100 bin kişinin sağlığı risk altında'

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'nin Bor İlçesi'nde Akkaya Barajı'ndan gelen köpük nedeniyle 100 bine yakın insanın sağlığının risk altında olduğunu söyledi

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bor İlçesi'nde oluşan köpükler ile ilgili incelemelerde bulundu.

BÜTÜN BAKANLAR SÖZ VERDİ AMA...


Akkaya Barajı'nın 10 yılda ciddi anlamda kirlendiğini belirten Gürer, "Kirlenmenin nedeni barajı besleyen farklı kaynakların kuruması nedeniyle sadece Niğde'deki atıkların aktığı bir yapıya dönüşmesinden kaynaklanıyor. Niğde Belediyesi'nin arıtması dönem dönem çalışmadı. Çalışmadığı gibi yeterli değildi. Fiziksel, biyolojik, kimyasal arıtma ünitelerine sahip olmaması sorunun her geçen gün artmasına neden oldu. 2009 yılında bugüne gelen bütün bakanlarımız bölgeye geldiklerinde Niğde'deki bu sorunu çözecekleri sözünü verdiler. Arıtma tesisi yapacaklarını belirttiler. Ama bugüne kadar sorun çözülmedi" dedi.

'ARITMA TESİSİ DE ARTIK BU SORUNU ÇÖZEMEZ'


Bor İlçesi'ndeki bahçelerin bu sularla sulandığını belirten Gürer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yapılan analizlerle ilgili açıklamaları halk yeterli bulmuyor. Her gün farklı noktalarda Bor İlçesi'nde bu köpükleri görmek mümkün. Bu kar yağmış ya da bulut yere inmiş gibi bir tablo çıkıyor ortaya. Arıtma tesisi de artık bu sorunu çözmez. Barajın içindeki dip çamuru alındı ama tümü alınmadı. Tekrar o çamur yerine geldiği için atıklar tekrar barajın dibinde yosun oluşturuyor. Yosunun zehirli bir yosun olduğu söyleniyor. Atıkların kimyasal biyolojik fiziksel bir düzenleme ile temizlenmesi gerekiyor. Yoksa 100 bin insanın sağlığı risk altında."

Haberin Devamı