Magazin 100 bin liralık 'Ensest' davası reddedildi

100 bin liralık 'Ensest' davası reddedildi

Paylaş
100 bin liralık 'Ensest' davası reddedildi

Perihan Savaş'ın eski eşi Tatlıses'in yeni karısıyla yakınlığına ilişkin, Derya Tuna'nın kullandığı 'ensest' ifadesi üzerine açtığı 100 bin liralık manevi tazminat talepli davası reddedildi

İstanbul 11. Asliye Hukuk Mahkemesi’ndeki duruşmaya davacı Perihan Savaş ve davalı Derya Tuna katılmazken, bu kişileri avukatları temsil etti. Duruşmada söz alan davacı Savaş’ın avukatı, İstanbul 33. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen "hakaret" suçuna ilişkin ceza davası temyiz aşamasında olduğu için henüz kesinleşmediğini belirterek, "Biz bu davanın sonucunun beklenmesini ve daha önce bildirdiğimiz tanıkların dinlenilmesini talep ediyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Davalı Derya Tuna’nın avukatı Ömer Turanlı ise İstanbul 33. Sulh Ceza Mahkemesi’nde açılan ceza davasında müvekkili hakkında beraat kararı verildiğini hatırlatarak, "Müvekkilimin hakaret etmediği sabittir. Manevi tazminat talebinin değerlendirilmesi mahkemeye ait olup, tanık dinlenilmesi hususu yasaya aykırıdır. Tanık dinlenilmesi talebinin reddini talep ediyorum" diye konuştu. Avukat Turanlı, manevi tazminat talepli davanın reddedilmesini de istedi. Davaya ilişkin kararını açıklayan Hakim Hüseyin Çetin, gerekçesi daha sonra yazılmak üzere davanın reddine hükmetti.

"Ensest" lafına karşılık açılan dava


Perihan Savaş adına İstanbul Nöbetçi Hukuk Mahkemesi’ne dilekçe sunan avukat Mehmet Dedeoğlu, Derya Tuna’nın, İbrahim Tatlıses’in evlenmesi sonrasında, konuyla ilgili bir gazetenin magazin ekine röportaj verdiğini ve İzzet Çapa ile yapılan bu röportajın 1 Ekim 2011’de yayınlandığını hatırlatarak, Derya Tuna’nın kendisine yöneltilen sorulara karşılık müvekkiline hakaret ve sövme içerikli beyanlarda bulunduğunu ifade etmişti.

Haberin Devamı

Dava dilekçesinde, söz konusu röportajda Tuna’nın, "Ben 20 sene biriyle beraber yaşadıktan sonra onun evleneceği insanla asla yan yana olmam. İbrahim’le her zaman dost olabilirim, sonuçta oğlumun babası. Perihan Savaş da dost olabilir, kızı var. Ama gidip İbrahim’in karısıyla nasıl arkadaş olursun? Birbirlerini nasıl abla kardeş olarak görürler? O senin ablansa, ne işin var ablanın eski kocasının yatağında? Bunun karşılığı ensest" ifadelerini kullandığı ve bunun da suç olduğu belirtilmişti.

Tuna’nın röportajının aynı ifadelerle diğer gazetelerde de yayınlandığı ve iki çocuk annesi Savaş’ın mağdur edildiği aktarılan dilekçede, davalı Tuna’nın faiziyle birlikte 100 bin TL manevi tazminat ödemesine hükmedilmesi talep edilmişti.

Bu dilekçeye karşılık Tuna’nın avukatı Ömer Turanlı tarafından mahkemeye sunulan cevap dilekçesinde ise Savaş’ın ortak çocuklarından dolayı Tatlıses ile görüşmesinin normal olduğu ve Tuna’nın bu duruma tepki göstermediği belirtilerek, "Müvekkilim Derya Tuna’nın eleştirdiği husus, Perihan Savaş’ın, İbrahim
Tatlıses’in yeni eşiyle olan samimiyetinin, toplumumuzun hoş göreceği algının ötesinde kabul edilmeyeceğidir" ifadeleri kullanılmıştı.
Dilekçede, haksız ve hukuka aykırı olduğu iddia edilen davanın reddi istenmişti.

Ceza davasında da beraat kararı çıkmıştı

Dava konusu röportajla ilgili Perihan Savaş’ın avukatı, Derya Tuna aleyhine "hakaret" suçundan 4 ay ile 2 yıl 8 ay arasında değişen hapis cezası istemiyle dava açmıştı. Davaya bakan İstanbul 33. Sulh Ceza Mahkemesi, 4 Mayıs 2012’de verdiği kararla, "hakaret" konusu "ensest" sözünün telefonda, davacıyı hedef almaksızın üçüncü bir kişiyle konuşulması karşısında sanık Tuna’nın suç kastının olmadığının, Tuna’nın samimi ve inandırıcı savunması ile tanık anlatımlarından anlaşıldığını kaydetmişti.

Haberin Devamı

Mahkeme, suç kastı bulunmaması nedeniyle sanık Derya Tuna’nın beraatine hükmetmişti.


AA