Türkiye (Son Dakika) 100 bin liralık kiralık katil!

100 bin liralık kiralık katil!

Paylaş
100 bin liralık kiralık katil!

İstanbul'da bir kayıp müracaatı üzerine soruşturma başlatan polis, film senaryolarını aratmayacak bir cinayeti çözdü

Bağcılar polis merkezine başvuran Nurcan T., birlikte kaçtığı İzzet Savurucu’nun esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolduğunu ve öldürülmüş olabileceğini belirterek şikayetçi oldu.

Nurcan T. poliste verdiği ifadesinde "2010 yılında S.T. ile evlendirildim. Ancak bir süre sonra eşim beni dövmeye başladı. Bunun üzerine Diyarbakır’da bulunan babamın yanına kaçıp ayrılmak istediğimi söyledim. Ancak babam ’Onlar bizim akrabamız mahcup oluruz.’ diyerek beni geri gönderdi. Ben İstanbul’a dönünce şiddet görmeye devam ettim. Birkaç kez daha babamın yanına kaçtım. Ancak her defasında aynı cevabı vererek beni gönderdiler. Sonunda Diyarbakır’a son gidişimde tanıştığım İzzet Savurucu ile birlikte kaçarak izimi kaybettirdim. Bahçelievler bölgesinde bir ev tutup birlikte oturmaya başladık. 2012 yılının Mayıs ayında oturduğumuz evi eşim ve akrabaları bastı. Ancak bir kişinin 155 Polis İmdat telefonuna yaptığı ihbar üzerine gelen polisler bizim zarar görmemizi engelledi. Yerimiz belli olduğu için hemen oradan kaçtık" dedi.

'KİRALIK KATİL BİZE PARA VERDİ'

Bu olaydan sonra Bağcılar’da bir eve taşındıklarını anlatan Nurcan T. şöyle devam etti:

"Bu olaydan 3 ay sonra kapımız çalındı. Gelen isminin Mevlüt Ö. olduğunu söyledi. Bize eşimin bu işin peşini bıraktığını ancak babamın bunu gurur meselesi yaptığını ve birlikte kaçtığım İzzet Savurucu’yu öldürmesi için kendisiyle 100 bin lira karşılığında anlaştığını söyledi. Ancak bize cinayeti işlemeyeceğini söyleyen Mevlüt Ö., 3 bin lira harçlık vererek ‘Ortalıkta gözükmeyin, babana işin tamam olduğunu söyleyeceğim’ deyip yanımızdan ayrıldı."

Bu kişinin İzzet Savurucu’nun kaybolduğu gün kendilerini telefonla aradığını anlatan Nurcan T. "İzzet en son onunla telefonla konuştu. ’Biraz geç geleceğim’ deyip evden çıktı bir daha geri dönmedi" dedi.

İŞ YERİ KAMERALARI CİNAYETİ ELE VERDİ



Polis, bu müracaat üzerine başlattığı soruşturmada Mevlüt Ö.’nün peşine düştü. Şüphelinin akrabalarına ait Güngören’de bir tekstil atölyesinde çalıştığı tespit edildi. Polis bu atölyeye giderek çalışanlara sözde alt mahallede meydana gelen bir hırsızlık olayıyla ilgili çalışma yaptıklarını bu nedenle iş yeri güvenlik kamera görüntülerini istediler.

Alınan görüntüler Asayiş Şube Müdürlüğü’nde incelemeye alındı. Görüntülerde İzzet Savurucu’nun kayboluşundan 2-3 saat sonra Mevlüt Ö.’nün yanındaki iki kişiyle birlikte iş yerine geldiği tespit edildi. Mevlüt Ö. ve yanındaki kişilerin üzerlerinin kan içinde olduğu tespit edildi. İş yerinde temizlenen, ayrıca geldikleri otomobilin içini de yıkadıkları tespit edilen şüpheliler aranmaya başlandı.

ANTALYA’DA OPERASYON YAPILDI


Polis Antalya’ya gittiğini tespit ettiği şüpheli Mevlüt Ö.’nün peşine düştü. Yapılan araştırmada Suriye’ye kaçma hazırlığı yaptıkları tespit edilen Mevlüt Ö. ile kamera kayıtlarına göre bir markette alışveriş yapan Mevlüt Ö.’nün yanında görülen arkadaşı Ersin T. gözaltına alındı. Bu kişilerin ifadesi doğrultusunda kamera görüntülerinde görülen 3. kişi olan Özkan O. da yakalandı.

'YA ÖLDÜRECEKTİM YA DA ONLAR BENİ'

Kayıp Şahıslar Büro Amirliği’ne getirilen 3 şüphelinin cinayeti itiraf ettiği belirtildi. 100 bin lira karşılığında kiralık katil olarak tutulduğunu anlatan Mevlüt Ö.’nün ilk önce acıyarak cinayeti işlemediği ancak işi yapmadığının ortaya çıkması üzerine tehditler aldığını söylediği öğrenildi.

Kendisine bir ay süre verildiğini işi bitirmemesi halinde başka bir kiralık katil tutularak öldürüleceğini anlatan Mevlüt Ö. "Aileme de akrabalarıma bir şey yaparlar diye korktum" dediği öğrenildi.

TELLE BOĞUP BIÇAKLAMIŞLAR



Şüpheli Mevlüt Ö.’nün ikinci defa geldiğinde konuşmak için İzzet Savurucu’yu yanına çağırdığı ve niyetinin otomobille dolaşmak olduğunu söyleyerek kandırdığı belirtildi. Bir süre sonra iki arkadaşını daha yanına alacağını söyleyen Mevlüt Ö.’nün ona yardım edecek olan Ersin T. ile Özkan O.‘nun aracın arka koltuğuna binmesini sağladığı belirlendi. Otomobille Çatalca’ya geldiklerinde Özkan O.’nun İzzet Savurucu’yu telle boğmaya çalıştığı bu sırada Ersin T.’nin de bıçaklayarak ona yardım ettiği belirledi. Mevlüt Ö.’nün bu sırada otomobili kullanan kişi olduğu öğrenildi.

SU KUYUSUNA ATMIŞLAR

Şüphelilerin olaydan sonra İzzet Savurucu’yu Çatalca’nın Kestanelik bölgesinde ormanlık alana götürdükleri ve bir su sarnıcına attıklarını söyledikleri öğrenildi. Polis bu ihbar üzerine su sarnıcında yaptığı aramada kayıp İzzet Savurucu’nun cesedi ile karşılaştı. Ceset su sarnıcının içinden çıkartılarak Adli Tıp Kurumu’nun morguna kaldırıldı.

Bu arada polis olaydan sonra İzzet Savurucu’nun öldüğüne inanmak için kanıt olan cep telefonunu almaya gelen olayın azmettiricilerinden Hüseyin K. (23) ile babası Hanifi K.’yı (59) da gözaltına aldı.

AZMETTİRİCİ SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Kayıp Şahıslar Büro Amirliği’nde ifade veren şüphelilerden Hanifi K.’nın "Benim artık öyle bir kızım yok. Bu olayla da bir ilgim yok" diyerek suçlamaları kabul etmediği öğrenildi.

Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye gönderildi.

Ali AKSOYER/İSTANBUL-(DHA)

3

Haberin Devamı