Türkiye (Son Dakika) 100 erkeğe cinsel istismarda bulunmakla suçlanan müdür daha önce de kınama almış

100 erkeğe cinsel istismarda bulunmakla suçlanan müdür daha önce de kınama almış

Paylaş
100 erkeğe cinsel istismarda bulunmakla suçlanan müdür daha önce de kınama almış

Ankara'nın Haymana ilçesinde bir lisenin yurdunda kalan erkek öğrencilere cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen okul müdür S.K.’nın 2014 yılında görev yaptığı Edirne’de de mezun olmuş bir erkek öğrencisine cinsel içerikli mesajlar attığı ve bu yüzden kendisine kınama cezası verildiği ortaya çıktı

Ankara’nın Haymana ilçesinde bir lisenin pansiyonunda kalan erkek öğrencilerin 'cinsel taciz’ iddiaları üzerine gözaltına alınan Okul Müdürü S.K., adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. İddiaya göre, tacizle ilgili olarak BİMER'e başvuran öğrenci sayısı 100 civarındaydı.

Şimdi de Müdür S.K.’nin, buraya gelmeden önce, 2014 yılında Edirne Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı görevindeyken, mezun olmuş erkek öğrencisi A.N.’ye cinsel içerikli mesajlar gönderdiği ileri sürüldü.

Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de, S.K. hakkında gelen şikayet üzerinde 21 Şubat 2014 tarihinde soruşturma başlattığı belirtildi.

KINAMA VE İL DIŞI TAYİN TALEP EDİLDİ


Hazırlanan soruşturma raporunda eski öğrencisi A.N.’ye 10 Ocak 2014 tarihinde 'cinsel içerikli ve rahatsız edici mesajlar attığı’ gerekçesiyle S.K. hakkında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 125/B(d) maddesi 'Hizmet dışında devlet memurunun itibar ve güven duygusunu sarsacak nitelikte bulunmak’ kapsamında kınama cezası verilmesi istendi.


100 erkeğe cinsel istismarda bulunmakla suçlanan müdür serbest


Ayrıca S.K.’nın eski öğrencisine cinsel içerikli mesaj atmasının öğretmenlik mesleğinin toplumdaki güvenirliğini olumsuz yönde etkileyebileceği belirtilerek, ’Görev yapılan ilde kalınması durumunda müdür yardımcısı S.K. ve ailesinin süreçte yıpranabileceği/yıpratabileceği, belirtilen gerekçelerle yöneticilik görevinin üzerinden alınması, norm kadro esaslarına uygun olarak il dışında branşına uygun bir okula atamasının yapılması’ talep edildi.


KENDİ İSTEĞİYLE ANKARA’YA TAYİN OLDU


Kınama cezası alan ve o dönem Edirne Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı görevinde olan S.K. soruşturma tamamlanmadan kentten tayinini istedi ve Ankara’nın Haymana ilçesindeki bir liseye tayin olduğu öğrenildi.

DHA

Haberin Devamı