Ekonomi 100 milyon euro değerindeki çamur

100 milyon euro değerindeki çamur

Paylaş
100 milyon euro değerindeki çamur

Arasya Atıksu Çözümleri Şirketi, aldığı 100 milyon euroluk fonla çamurdan elektrik üretecek

1977'den bu yana telekomünikasyon, santral ve GSM altyapıları alanında hizmet veren Cenay Holding bünyesinde 2011 yılında kurulan Arasya Atıksu Çözümleri Şirketi, çamurdan elektrik üretmeye hazırlanıyor.

200 yılı aşkındır faaliyette olan Alman atık su arıtma şirketi Huber'in Türkiye temsilciliğini alan Arasya Atıksu Çözümleri, aldığı 100 milyon euroluk fonla 12 santral kurarak 1,2 milyon ton çamurdan elektrik üretecek.

12 İLDE 4 SANTRAL


Çamurun 2 bin 500 ile 4 bin 500 kilo kalori arası ısı değerine sahip olduğunu söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Aytuğ Güldamla, çamurun Denizli'de inşaatını tamamlanan tesise ek olarak tesisimize Tekirdağ’dan Malatya’ya kadar 12 ilde 4 megavatlık elektrik santrali kuracaklarını açıkladı.

Business HT'nin haberine göre Güldamla, "Biz çamuru yakarak elektrik üretiyoruz, yanmadan sonra oluşan külü de çimento fabrikaları alıyor. Böylece hem çevre hem de ekonomi kazanıyor" dedi.

Aytuğ Güldamla, “Alman Huber firmasının atık çamurları susuzlaştırma ve kurutma makinelerinin Türkiye distribütörüyüz. Firma aynı zamanda çamuru yakarak enerji üretmek için de makine üretiyor. Burada yanan çamurdan kalan kül çimento fabrikalarında hammadde olarak kullanılıyor" diye konuştu.

Haberin Devamı