Ekonomi 1000 TL pandemi yardımı sonuç sorgulama ekranı

1000 TL pandemi yardımı sonuç sorgulama ekranı

Paylaş
1000 TL pandemi yardımı sonuç sorgulama ekranı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hane başına 1000 TL pandemi sosyal destek ödemesi yapacak. E-Devlet üzerinden alınan pandemi yardım başvurusu internet üzerinden açıklanıyor. Pandemi sosyal destek yardım sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte 1000 TL pandemi yardımı sonuç sorgulama ekranı...

İlk iki fazda yapılan 1000 TL sosyal yardım desteğinden faydalanmamış kişilerin alabileceği 1000 TL pandemi başvurusu, E-Devlet üzerinden tamamlanabiliyor. 4/A ve 4/C kapsamında çalıştırılan memurlar ve işçilerin de faydalanamayacağı 1000 TL sosyal yardım başvurusu, işsizlik ve kısa çalışma ödeneği alan kişileri de kapsamayacak. İşte, 1000 TL pandemi sosyal destek başvurusu ve sonuçları hakkında detaylı bilgiler1000 TL PANDEMİ SOSYAL YARDIM

Haberin Devamı

100 lira pandemi yardım desteği başvurusu nasıl yapılır?

Pandemi sosyal yardım desteği olarak bilinen 1000 TL yardım başvurusu, E-Devlet girişi ile internet üzerinden kolayca gerçekleştirilebilecek. Ancak yoğunluğun önüne geçebilmek için TC Kimlik Numarası'nın son hanesine göre haftanın belirli günleri sosyal yardım desteği için başvuru işlemi gerçekleştirilebilecek.

1000 lira sosyal yardım başvurusu için belirli aşamalara dikkat etmek gerekecek.

İlk olarak bilinmesi gereken konu; sosyal yardım başvurusu sonrasında değerlendirmeler, kişi bazlı değil, hane bazlı yapılacak. Yani aynı evden 3 kişi de başvursa sadece bir kişi destekten faydalanabilecek.


1000 TL pandemi yardım başvuru şartları nelerdir?

Başvuran kişinin hanesinde aşağıda belirtilen kapsamlarda yer alan birinin bulunması halinde başvuru değerlendirmeye alınmayacaktır:

Haberin Devamı

Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 TL'lik nakdi destekten faydalanmış olanlar,

5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçileri,

5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurlar,

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'ndan gelir veya aylık alanlar (emekliler),

İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar,

İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalananlar

Peki, bu şartları karşılayanlar sosyal yardım başvurusunu nasıl yapacak? O detayları görüntülemek için lütfen sonraki sayfaya geçiniz.

1000 TL sosyal yardım başvurusu toplamda 3 adımdan oluşmaktadır. Başvuru ekranına sayfanın altından ulaşabilirsiniz.

İlk adımda TC Kimlik Numarası, isim soyisim, resmi ikamet adresi, doğum tarihi, medeni durumu, çocuk sayısı, telefon numarası, e-posta adresi, çalışma durumu, çalışııyorsa aylık toplam maaş, sosyal yardım alınıp alınmadığı, kirada oturup oturulmadığı ve oturuluyorsa aylık kira gideri miktarı, aylık fatura miktarları, hanede yaşayan toplam kişi sayısı, hanenin toplam aylık geliri, banka hesabının olup olmadığı gibi bilgiler talep edilecek.

Bu işlemlerin ardından devam et butonuna basılacak.

Sonraki sayfada bilgiler kontrol edildikten sonra işlem tamamlanacak.