Ekonomi 1000 TL'den az taksitli TOKİ evleri

1000 TL'den az taksitli TOKİ evleri

Paylaş
1000 TL'den az taksitli TOKİ evleri

TOKİ, yurdun birçok farklı bölgesinde konut yapımına tüm hızıyla devam ediyor. Dar gelirli vatandaşların bütçesine özel konutların taksiti 167 liradan başlıyor. İşte 1000 lirayı aşmayan taksitlerle alınabilecek 4 bin ev

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), hayata geçirdiği konut projelerini dar gelirli vatandaşları da hesaba katarak, düşük taksitlerle satışa sunuyor. Bu kapsamda kasım itibarıyla 4 bin 11 konut, 1000 liradan az taksitle satılıyor. 29 ilde hayata geçirilen konutların fiyatları ise 50 bin liradan başlıyor ve 20 yıla kadar ödeme imkanı sunuluyor.

Haberin Devamı

BORÇ BİTENE KADAR...

Konut sahibi olmak için başvuranları bazı şartlar bekliyor. Buna göre; alt gelir grubu projelerinde sözleşme imzalayanlar konutlarını borçları bitene kadar devredemiyorlar. Ayrıca, bazı projelerde, satın alınan konutta borç bitene kadar alıcının veya ailesinin ikamet etmesi şartı aranıyor. Konutta ikamet edilmediği tespit edilirse sözleşme feshedilebiliyor.

KURAYLA SATIŞ

Konutlardan bazıları ise kurayla satılıyor ve dar gelirli vatandaşlara öncelik veriliyor. Bazı konutlar için aylık hane halkı gelirinin, en fazla 4 bin 500 TL olması gerekiyor. Satışa sunulan konutlar için Halkbank veya Ziraat Bankası şubelerine başvuru yapmak yeterli. Hangi bankaya başvuru yapılacağı ve diğer detaylar ‘444 86 54’ numaralı ALO TOKİ hattından öğrenilebiliyor.

Haberin Devamı

ENFLASYON YOK

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) 6 ayda bir uyguladığı enflasyon artış oranını, 2019’da alt gelir grubu konut satışlarında yüzde 4’e sabitledi. Yani enflasyon yüksek gelse bile, artış oranına yansımayacak. TOKİ Başkanı Ergün Turan, “Alt gelir grubu konutunda 2019 yılı ocak ayında yüzde 4 ve Temmuz’da yüzde 4 olmak üzere yıllık yüzde 8’lik bir artış oranı uygulanacak. Orta gelir grubuna satılan konutta 6 ayda bir yapılan artış oranı yüzde 5’e, arsa satışında ise yüzde 6’ya sabitlendi” demişti.