Çankaya 100'üncü yıla özel 'Atatürk' ve 'Ankara' portföyü

100'üncü yıla özel 'Atatürk' ve 'Ankara' portföyü

Paylaş
100'üncü yıla özel 'Atatürk' ve 'Ankara' portföyü

100'üncü yıla özel 'Atatürk' ve 'Ankara' portföyü

ANKARA, (DHA)- ÇANKAYA Belediyesi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 100'üncü yılına özel anı ve koleksiyon değeri taşıyan portföy çalışması yaptı. Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT) pul ölçüsü standartlarında tasarlanan iki adet posta pulu, ilk gün zarfı ve posta kartının yer aldığı portföy, 'Atatürk' ve 'Ankara' teması içeriyor.
Çankaya Belediyesi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara’ya gelişinin 100'üncü yılına özel 'Atatürk' ve 'Ankara' temalı portföy çalışması yaptı. Araştırmacı ve koleksiyoner Dr. Koray Özalp'in arşivinden yararlanılarak hazırlanan portföy, anı ve koleksiyon değeri taşıyor. PTT pul ölçüsü standartlarında tasarlanan ve 'Atatürk' ve 'Ankara' teması içeren iki adet posta pulu, Milli Mücadele'nin başlangıcı olan 27 Aralık 1919'un 100'üncü yılını unutulmaz kılmak için hazırlandı. 100'üncü yıl özel filatelik materyallerle oluşturulan portföyde, 2 adet posta pulu, posta kartı ve ilk gün zarfı yer alıyor.
Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de, "Ankara sadece bir yerleşim yeri, bir kent değildir. Ankara ulusumuzun iradesidir. Cumhuriyet’in hayat bulduğu ve bütün insanlığa ışık saçtığı zamanın ve mekânın bileşkesidir. Cumhuriyet'in Çankaya'sı Ata'sının Ankara'ya gelişinin büyük bir kıvanç, onur ve mutlulukla kutlamaktadır. Ata’mızın Ankara’ya gelişinin yüzüncü yılını sonsuz bir sevinçle karşılıyor, nice yüzyıllara Ata'mızın mirasını, başkentimizin taşıdığı değerleri taşıyacağımızı her şart ve koşulda ifade ediyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı