Gündem 102 yıldır aynı ruhla Türkiye o vapurda! 19.19'da İstiklal Marşı'mızı söyleyeceğiz

102 yıldır aynı ruhla Türkiye o vapurda! 19.19'da İstiklal Marşı'mızı söyleyeceğiz

Paylaş
102 yıldır aynı ruhla Türkiye o vapurda! 19.19'da İstiklal Marşı'mızı söyleyeceğiz

19 Mayıs 1919’da Samsun’a ulaşan Bandırma Vapuru, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında bir ulusun bağımsızlık ruhunu da taşıdı. O ruh, 102 yıldır asla kaybolmadı. Bugün kalabalık bayram kutlamalarını yapamasak da saat 19.19’da balkonlarda olup önce hep birlikte İstiklal Marşı’mızı söyleyeceğiz, ardından da “Yaşasın Atatürk, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti' diye haykıracağız.

102 yıl önce Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak için Bandırma Vapuru’yla Samsun’a çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu, salgın önlemleri kapsamında bu yıl yine evlerden kutlanacak.

Haberin Devamı

19 Mayıs kutlamaları kapsamında ilk tören Büyük Önder Atatürk’ün ebedi istirahatgâhı Anıtkabir’de yapılacak. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye’nin 81 ilinden gelen ve Türk bayrakları taşıyacak gençlerle birlikte mesafeli şekilde Atatürk’ün huzuruna çıkacak. Kasapoğlu, Anıtkabir’deki törenin ardından beraberindeki gençlerle birlikte Beştepe’ye geçerek Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile buluşacak. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı’ndaki farklı illerden gelen gençler ve başarılı genç sporculara mesajlar verecek.

ONLINE KONSERLER

Fener alayları, okul programları, ışık gösterileri ve açık hava etkinlikleri koronavirüs tedbirleri nedeniyle yapılmayacak. Akşam saat 19.19’da tüm Türkiye’de aynı anda evlerden, balkonlardan ellerde ay yıldızlı bayraklarla hep bir ağızdan İstiklal Marşı okunacak.

Haberin Devamı

İstiklal Marşı, 19.19’da geçen yıl olduğu gibi stadyumlardan ve spor tesislerinden çalınacak. Yurdun dört bir yanında bakanlığa ait tesislerde milli sporcular da 19 Mayıs’ın 102’nci yıl dönümünde saat 19.19’da İstiklal Marşı’na eşlik edecek. Evlerden yaşanacak 19 Mayıs kutlamaları çerçevesinde online fotoğraf yarışması sergisi, bilgi yarışması, sahne senin programı gibi etkinlikler sosyal medyadan takip edilebilecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlediği program çerçevesinde 19 Mayıs’a özel olarak Zeynep Bastık ve Oğuzhan Koç online konser verecek. Konser, bu akşam saat 21.00’de canlı yayınla TRT Müzik’te ekranlara gelecek.