Gündem 10'uncu kattan böyle atladı

10'uncu kattan böyle atladı

Paylaş
10'uncu kattan böyle atladı

Mecidiyeköy'de 10 katlı iş merkezinin çatısından kendini aşağı bırakan adam, hava yastığına düştü ama oradan sekip öldü! Kullanılan hava yastığının, sadece 3-4 katlı binalardan atlamalarda can kurtarabildiği ortaya çıktı

Mecidiyeköy'de, Başakşehir Belediyesi'nde çalışan Mahmut Taşkın, nişanlısından ayrıldığı için girdiği bunalım yüzünden Elbir İş Merkezi'nin 10'uncu katından atladı.

Üç-dört kat yükseklikten sonra etkisini kaybeden hava yastığına düşen 29 yaşındaki Mahmut Taşkın, yaylandıktan sonra asfalt zemine yuvarlandı. Sağlık ekipleri ağır yaralanan Mahmut Taşkın'a toplanan meraklılar yüzünden müdahalede zorluk çekti. Hastaneye kaldırılan Mahmut Taşkın, 1,5 saat sonra hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Mahmut Taşkın, bugün saat 12.50'de Mecidiyeköy Meydanı'ndaki binanın 10'uncu katta bulunan terasa geçti. Çevre sakinleri, giriş kapısı kapalı terastan aşağıya bakan Mahmut Taşkın'ın hareketlerinden şüphelenerek polise haber verdi. Mahmut Taşkın daha sonra terasın korkulukları üzerine çıktı. Olay yerinde gelen polis ekipleri de itfaiye ekibi çağırdı.

"BARIŞMA İHTİMALİ DE YOK"

Şişli İtfaiye Grubu'ndan gelen ekipler, iş merkezinin önüne hava yastığı açtı. Terasın kapısını bina görevlisine açtıran polis ve itfaiye ekipleri, Mahmut Taşkın'ı ikna etmeye çalıştı. Mahmut Taşkın, ekiplere "Gelmeyin. Nişanlımdan ayrıldım. Barışma ihtimali de yok. Adım Mahmut" diye karşılık verdi.

İtfaiyenin ikna ekibi ile polisler konuşarak Mahmut Taşkın'ı intihardan vazgeçirmeye çalıştı. Yağmura rağmen Mecidiköy Meydanı'nda toplananlar, terastaki Mahmut Taşkın'ı izledi. Birkaç kez aşağıya bakan Mahmut Taşkın, 40 dakika sonra ellerini açarak kendisini boşluğa bıraktı.

Haberin Devamı

İntihar girişimini izlemek için toplanan meraklı kalabalık, Mahmut Taşkın'ın düştüğü yere doğru hareket edince, sağlık ekipleri müdahalede zorluk çekti. Mahmut Taşkın, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil serviste tedaviye alınan Mahmut Taşkın, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

CEBİNDEN "ONSUZ YAŞAYAMAM" NOTU ÇIKTI

Mahmut Taşkın'ın cebinden "Anne, baba hakkınızı helal edin. Onsuz yaşayamam. Baba kredi kartı borcum var. Onu ödersin" yazılı not çıktı. Bu arada, itfaiye yetkilileri hava yastığının üç-dört katlı binalarda işe yarağını ancak daha yüksek mesafelerde etkisini kaybetiğini söyledi.

Bina yöneticileri iş merkezinin yüksekliğinin 30 metre olduğunu belirtti.

Ümit TÜRK - Mustafa ÖZBADAK /İSTANBUL, (DHA)

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer3480","3480","201010","3480-7.jpg");