Spor '11 kişi daha gözaltına alınacak'

'11 kişi daha gözaltına alınacak'

Paylaş
'11 kişi daha gözaltına alınacak'

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin genç işadamlarını desteklemeye yönelik proje tanıtım toplantısına katıldı. Toplantının ardından Vali Mutlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı

Taraftar gruplarına yönelik yapılan operasyona ilişkin’ sorular üzerine Mutlu, "Üzerinde uzun süredir çalışılan bir projeydi. Farklı kulüplerimizin içerisindeki taraftar gruplarımızın karışmış oldukları suçlarla ilgili emniyetimizin farklı birimleri tarafından yürütülen bir çalışma var. 93 kişilik gözaltı listesi mevcut. Şu ana kadar 82 şüpheliye gözaltı yapıldı. Geri kalanlarla ilgili çalışma devam ediyor. Adli makamlarımız gerekli işlemleri sürdürecek" dedi.

TARAFTAR OPERASYONUN YÖNETİCİLERLE BAĞLANTISI

Bir gazetecinin , "Bu operasyonun kulüplerle ve yöneticileri ile bağlantısı da olacak mı?" sorusuna İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Yansımış olanları biliyorsunuz. Taraftar gruplarının yönetici pozisyonunda olanlarla ilgili, bu işlere karışmış olanlarla ilgili operasyon. Bunun ötesinde farklı bir uygulama yok. Zaten ortaya çıkan 93 kişilik şüpheli listesinin 82’sine operasyon yapıldı. Büyük çapta da bitmiş olması nedeniyle operasyonun ne olduğu belli oldu."diye cevap verdi.

STADLARDAKİ AKSAKLIKLARI ÖNCEDEN BİLDİRDİK, GEREKLİ UYARILARI

’Statlarda özel güvenlik yerine polisin görev yapması konusundaki’ bir soruya ise Vali Mutlu, şöyle yanıt verdi; "Bunlarla ilgili yeni tedbirler tartışılıyor. Bununla ilgili İçişleri Bakanlığının genelgesi yürürlüğe girdi. Derbi maçta yaşanan olu

'EKSİKLERİ TESPİT EDEREK BİLDİRDİK'

Gazetecilerin, "Derbi maçında çıkacak olayları Tromsö maçında tespit ettiniz mi?" sorusu üzerine Mutlu, "Biz bu maçlar olmadan tespit ederek bildirdik eksiklikleri. Tedbir alması gereken makamlara bunlar bildirildi."diye yanıt verdi.

'POLİS DAHA AKTİF OLMALI'

Stadlarda ve okullarda özel güvenlik yerine polisin görev yapacağı yönündeki haberlerin sorulması üzerine Mutlu,"Özel güvenliğin ne kadar yeterli olduğu konusunda tartışmalar var. Polisin daha ön alması, daha aktif pozisyonda görev yapması ile ilgili düzenleme yapılmasına ihtiyac var. Bu ihtiyaçta son maçta daha da görüldü. Bu özel güvenlik hiç kullanmayacak anlamına gelmez tabi. Ama emniyetin kritik noktalarda daha yoğun tedbir almalı. Üniversitelerimizin önemli kısmı açıldı İstanbul’da.Şu ana kadar huzurlu ve güven içinde başladı. Üniversitelerimiz bilim yuvasıdır. Bilim yuvasında önceliğimiz huzurlu ve güvenli eğitim alanı oluşturulmalı. ’Eylül geliyor, okullar açılınca hadiseler yaşanacak’ diye kaygılar ortaya çıktı.

Herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Yaşanmazda. Bunlar toplumu geren hadiseler. Vatandaşlar bu tür spekülasyonlara itibar etmemeli. Herkes rahat olsun dedim daha öncede. Güvenliği gözardı etmiyoruz. Rektörlerle işbirliği içinde öğrenci temsilciliklerimizle huzurlu bir eğitim yılı tamamlanması konusunda diyalog içinde olacağız. Hiçbir şey olmaz gibi bir şeyimiz yok. Üniversiteler zaman zaman öğrenci hadiseleri olabilir. Ama bunlar bizi kaygılandıracak mahiyette olacağını tahmin etmiyorum. Her toplulukta farklı gelişmeler içerisinde ortamı sıkıntıya sokmak isteyecek yapılar çıkacaktır.

Bizim de görevimiz mücadele etmektir. Güvenlik birimlerimiz bu konuda hassas şekilde konuyu takip ediyor. Kişeklinde yanıt verdi.

Selahattin GÜNDAY -İdris TİFTİKÇİ/DHA

2

Haberin Devamı