Gündem 118'lik nineye doğum günü partisi

118'lik nineye doğum günü partisi

Paylaş
118'lik nineye doğum günü partisi

Adanın'nın Ceyhan İlçesi'ne bağlı Değirmendere Köyü'nde yaşayan ve 118 yaşına giren Ayşe Batur'a sürpriz doğum günü partisi yapıldı

Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş ile çocukları ve torunlarının yanı sıra çok sayıda köylü, Ayşe Batur’un evinde toplandı. Nüfus kaydına göre 1 Temmuz 1894 doğumlu olan Batur, üzerinde ’118’inci doğum günün kutlu olsun Ayşe’ yazılı pastayı kesti.

Osmaniye’ye bağlı Kadirli İlçesi’nde doğduğunu belirten Batur, evlendikten sonra Ceyhan’a taşındığını ve evliliğinden 4’ü erkek toplam 8 çocuğu bulunduğunu söyledi.

Uzun yaşamasının sırrını doğal beslenmeye borçlu olduğunu belirten Ayşe Batur, "Eşimi 40 yıl önce kaybettim. En büyük 2 oğlum küçük yaşta öldü. Diğer çocuklarımdan biri hariç hepsi evlenip köyü terk etti. Kızım Münire ise bana bakmak amacıyla hiç evlenmedi. Halen onunla birlikte yaşıyorum" dedi.

Hayatında hiç sigara içmediğini, bahçesinde yetiştirdiği sebzelerle beslendiğini, düzenli olarak bal ve süt tükettiğini anlatan Batur, "Bu yaşıma kadar hayatta karşılaştığım her olaya olumlu yaklaştım.

Birinci ve İkinci Dünya savaşlarını, Cumhuriyet’in kuruluşunu, darbeleri gördüm. Hiçbir zaman karamsar olmadım.

Gençliğimde tarım işçiliği yaptım. Tam olarak hatırlamasam da 36 civarında torunum var. 89 yaşındaki en büyük kızım Hayriye’nin oğlu Hikmet 64 yaşında. Ne mutlu bana ki torunumun torununu dahi gördüm" diye konuştu.

Kaymakam Karakuş ise Ayşe Batur’un ilçede ’Ulu Çınar’ olarak tanındığını ve Ceyhan’ın sembolü haline geldiğini söyledi.
Ayşe Batur, gelecek yıl da doğum gününü kutlamak istediğini belirterek kendisini hatırlayan herkese teşekkür etti.

Şahin ÖZER/CEYHAN (Adana), (DHA)