Spor 12 Dev Adam, Bosna Hersek'i devirdi

12 Dev Adam, Bosna Hersek'i devirdi

Paylaş
12 Dev Adam, Bosna Hersek'i devirdi

A Milli Erkek Basketbol Takımı, 2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası hazırlıkları kapsamında Bosna Hersek ile yaptığı özel maçta rakibini 66-58 yendi

Türkiye, Sinan, Semih ve Dixon’un isabetli atışlarıyla 4 dakikalık sürede 12-10’luk üstünlük kurdu. Savunmada Cedi ve Furkan’ın iyi performansına rağmen rağmen hücumda sayı üretmekte zorlanan Türkiye, ilk çeyreği 20-19 geride tamamladı.

Mücadelenin ikinci periyoduna iyi başlayan milliler, Kenan Sipahi ve Melih Mahmutoğlu ikilisinin sayılarıyla, 14. dakikayı 28-24 önde geçti. Dışarıdan kolay şut imkanı bulamayan milli takım, içerde ise Dixon, Birkan ve Ersan’ın isabetli atışlarıyla devrenin bitimine 1 dakika kala farkı 9’a kadar çıkardı: 35-26. Rakibi Bosna Hersek’in kolay sayı bulmasına izin vermeyen "12 Dev Adam" soyunma odasına 37-28 önde gitti.

İkinci yarıda oyuna dahil olan Oğuz Savaş’ın performansıyla çeyreğe hızlı başlayan Türkiye, karşılaşmanın 25. dakikasında 9 sayılık farkı korumayı sürdürdü: 45-36. Seyircisinin desteğiyle savunmasını iyice sertleştiren ay-yıldızlılar, rakibinin top kayıplarını ve boşluklarını Semih Erden ve Cedi Osman’la zorlayarak, periyodun bitimine 2 dakika kala 16 sayıyla (54-38) maçtaki en yüksek farkı yakaladı. Milliler, son çeyreğe 54-40 üstün girdi.

Son periyotta aradaki farkın iyice açılmasına karşın oyununu sertleştiren Bosna Hersek, arka arkaya basketler buldu ve maçın 34. dakikasında farkı 9’a (58-49) indirdi. Yeniden hücumda iyi oynamaya başlayan milliler, Furkan ve Cedi’nin bulduğu sayılarla mücadeleyi 66-58 kazandı.

Milliler, kupa öncesi yaptığı ilk hazırlık maçından galip ayrıldı. Türkiye, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda 14 Ağustos Cuma günü Tunus’la ikinci hazırlık maçını oynayacak.

AA

Haberin Devamı