Siyaset "12 Eylül anayasasının üzerine kaçak kat çıkıyorlar"
Paylaş
"12 Eylül anayasasının üzerine kaçak kat çıkıyorlar"

"12 Eylül anayasasının üzerine kaçak kat çıkıyorlar"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’nin 12 Eylül anayasını değiştirmediğini ifade ederek "12 Eylül anayasasının üstüne kaçak kat inşa ediyorlar. Zaten kaçakçılıktan besleniyorlar" dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, referandumda hayır kampanyasını Bolu’da yaptığı mitingle sürdürdü. Bolu’da coşkulu bir kalabalığa seslenen Kılıçdaroğlu, Köroğlu’nun Bolu Beyi’nin baskısına karşı mücadele ettiğini anımsatarak "Bolu hazır mı baskı ve zulmü reddetmeye? Size söz veriyorum, yetki verin, onların maskesini indireceğim" dedi.

Teşvik yasasından en çok Bolu’nun mağdur olduğunu ancak Bolu’daki 3 milletvekilinin tümünün AKP’li olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Bolululardan referandumda hayır diyerek AKP’yi cezalandırmasını istedi.Bolu’nun nüfusunun 270 bin olduğunu, buna karşılık 120 bin icra dosyası olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Başbakan’ın gündeme getirdiği boy tartışmasını anımsatarak "Eğer sen boyunu merak ediyorsan gelirsin Bolu’ya, gidersin icra dairesine, 120 bin dosyayı koyarız üst üste, sen de yanında durursun, bakarız kimin boyu uzun?" diye konuştu.

Haberin Devamı

Hükümet’in tüm telefonları dinlediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Dinlesin kardeşim. Derdini anlat da belki Recep Bey de duymuş olur böylece" dedi.

Sözcü gazetesinin bugünkü sayısında Başbakan Erdoğan’ın havuzlu villasının fotoğraflarının bulunduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, "Som altından musluklar göreceksiniz orada. Özel havuzlar göreceksiniz, İtalya’dan gelen fayansları göreceksiniz. Bu kadar lüks... İslam’da lüks haramdır değil mi? Adama demezler mi, daha ne istiyorsun bu milletten? Sana havuzlu villa yaptık, git orada otur artık" diye konuştu. Vatandaşlardan 12 Eylül’de AKP’ye bir ders vermesini isteyen Kılıçdaroğlu, "O dersin sesi AB’de de ABD’de de duyulsun" dedi.

AKP’nin iftar çadırında "evet" propagandası yaptığını anımsatan Kılıçdaroğlu, "Din istismarı yapıyorlar. Allah aşkına, müslümanlığı istismar eden adamın yaptığına ne denir? Bunlarda utanma, arlanma, Allah korkusu var mı? Bari kuldan utanın bunları yapmayın. Onu da yaparlar bunlar. Onun için her şeyi sömürürler bunlar" diye konuştu.

-"BU DEĞİRMENİN SUYU NEREDEN GELİYOR?"

Kılıçdaroğlu, AKP’nin yargıyı siyasallaştırmak istediğini, referandumdan evet çıkması durumunda hakkı yenen vatandaşın Danıştay’a gitme hakkının elintden alındığını söyledi. AKP’nin evet propagandası için büyük miktarda para harcadığını, Türkiye’nin dört bir yanında "evet" afişlerinin bulunduğunu, gazetelere tam sayfa ilanlar verildiğini anlatan Kılıçdaroğlu, "Sormyacak mı Bolulu kardeşim, bu değirmenin suyu nereden geliyor, nereden buluyorsun bu parayı? Açlık var, yoksulluk var, Recep Bey’in derdi başka. Memleketi döşetmiş baştan başa, baskı kuruyor, herkes evet desin" diye konuştu.

Haberin Devamı

-"BAŞBAKAN ÖZAL’A UŞAK DEMİŞTİ, ŞİMDİ ÖZAL’IN DEVAMIYIZ DİYOR"-

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın "Biz Özal’ın devamıyız" dediğini, ancak geçmişte bunun tersi açıklamar yaptığını ifade etti. Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın 15 Ocak 1991’de Almanya’da yaptığı konuşmada söylediği "Şu anda Türkiye’nin başında olanlar biz baba değiliz diyor. Sayın Özal da öyle ifade etti. E sen bu memlekete baba değilsen bu memleket de seni azledecektir. Çünkü bu millete baba değilsin, azledileceksin. Baba değiller ama bunlar, uşak uşak. Neyin uşağı? Batı’nın uşağı, ABD’nin uşağı. Tabii uşaktan baba olmaz" sözlerini okudu. "O zaman ben de soruyorum, Recep Bey sen de uşak mısın?" diye soran Kılıçdaroğlu, "Eğer sen geçmişteki siyasileri yeri zamanı gelince en ağır şekilde eleştirip sonra Anayasa’ya oy toplamaya gelince acaba geçmişte Anavatan Partisi’ne oy verenlerin oyunu da alabilir miyim diye milleti kandıracağını mı zannediyorsun? Bu kardeşin senin maskeni indirecek Recep Bey. Maskeni indireceğim, seni halka teşhir edeceğim" dedi"

Haberin Devamı

-"12 EYLÜL ANAYASASI’NIN ÜSTÜNE KAÇAK KAT ÇIKIYORLAR"-

Başbakan’ın "Rabbena hep bana" anlayışında olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "Rabbena hep bana düzenini yıkacağız. Halkın düzenini kuracağız" dedi. AKP’lilerin korkudan hayır lafını bile ağızlarına alamadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, AKP’nin 12 Eylül anayasını değiştirmediğini, 12 Eylül anayasasının üstüne "kaçak kat çıktığını" söyledi.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının sonunda vatandaşları "Oyunuz hayırlı olsun, yüreğiniz insan sevgisiyle dolsun" sözleriyle selamladı.

Haberin Devamı

Meydanda bulunanlar Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını sık sık "Başbakan Kemal" sloganlarıyla keserken "Oyum hayır", "Bertaraf olmamak için hayır", "AKP’nin aldatma ve kandırma düzenine hayır", "5 kg patates 1 simit", "Memleketi soydum, başucuma koydum, ben bir Anayasa uydurdum, duma duma dum, referandum", "Recep Bey Başvekil, vatandaş aç sefil" pankartları dikkat çekti.