'AYRI BİR YERİ VAR'
Yaklaşık 20 yıldır kelle ustalığı yaptığını belirten Eren Sönmez, kellenin Sivas’ın vazgeçilmezleri arasında olduğunu belirtip “Yaklaşık 200 yıl önce büyüklerimiz denemiş, halkımızda beğenmiş. Sivas’ta o günlerden bugünlere pişirilir ve yenir. Sivas’a özgü bir gelenektir. Kellenin ramazanda iftar sofralarında da ayrı bir yeri var. Kelle bağımlıları var. Genelde sabah kahvaltılarında yenilen kelle ramazan ayında iftar vakti tüketiyorlar. Yaklaşık 12 saatte pişiyor ve piştikten sonra sıcaklığını uzun süre sürdürüyor. Ramazan dolayısı ile kelleleri iftardan sonra fırına verip bir gün sonra öğle saatlerinde satışa sunuyoruz" diye konuştu.