Gündem 12 Şubat hava durumu… Yağmur yağacak mı? Kar yağacak mı?

12 Şubat hava durumu… Yağmur yağacak mı? Kar yağacak mı?

Paylaş
12 Şubat hava durumu… Yağmur yağacak mı? Kar yağacak mı?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden uyarılar gelmeye devam ediyor. Hava sıcaklıklarındaki ani değişiklikler nedeniyle internette sık sık bugün yağmur yağacak mı? Kar yağacak mı? soruları aratılıyor. İşte 12 Şubat hava durumu tahminleri…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı geldi. U uyarılarla birlikte hava durumu bugün internette sıklıkla aratılan konuların başında geliyor. Bugün yağmur yağacak mı? Kar yağacak mı? İşte 12 Şubat güncel hava durumu tahminleri…

Haberin Devamı

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları ile zamanla Zonguldak ve Düzce çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Çanakkale’nin güneyi ile Balıkesir’in batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde pus ve sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan duyuruya göre, Türkiye'nin batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları ile zamanla İstanbul, Kocaeli, Bursa ve Yalova çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

80 KM SAAT

Rüzgarın, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (50-80 kilometre/saat) esmesi bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde pus ve sis ile buzlanma ve don öngörülüyor.

YILDIRIM, ÇATI UÇMASI...

Ani sel, su baskını, yıldırım, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, soba zehirlenmeleri, kıyı kesimlerde hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması uyarısında bulunuldu.