Dünya 12 Türk dağcı Yunanistan'da kayboldu!

12 Türk dağcı Yunanistan'da kayboldu!

Paylaş
12 Türk dağcı Yunanistan'da kayboldu!

Yunan polis ve itfaiye ekipleri, Pieria Ori dağlarında kaybolduğundan şüphelenilen 12 Türk turist için alarm verdi

Katerini itfaiyesinden yapılan açıklamaya göre; Türk vatandaşı olduğunu söyleyen bir kişi, Cuma günü Avrupa Acil Yardım Hattı 122’i arayarak “12 kişi olduklarını ve yerleşim merkezinden uzak dağlık bir bölgede kaybolduklarını” söyledi.

Haberin Devamı

Arama Kuzey Amerika numaralı bir cep telefonundan yapıldı. Numara geri arandığında ise cevap verilmedi.

İŞTE KAYBOLDUKLARI BÖLGE

Cep telefonu sinyalinin Katerini şehrinin 20 kilometre kuzeybatısındaki kayak merkezi Elatohori’nin de bulunduğu Pieria Ori dağlarında; Moshopotamu, Elatohori ve Katalonia köyleri arasındaki dağlık bir noktadan geldiği anlaşıldı. Ancak bölgeye yakınlığı nedeniyle, cep telefonu ile aramanın Bulgaristan’dan da yapılmış olabileceği belirtildi.

Polis ile itfaiyenin yanı sıra üç köyün sakinlerinin de katıldığı arama çalışmaları bugün öğle saatlerine kadar bir sonuç vermedi. Öğleden sonra arama çalışmalara bir helikopter de katıldı.

Arama yapan ekiplerin, bu bölgeden bir telefon sinyali aldıklarını belirtiliyor. Ancak 12 dağcıya ilişkin ikinci bir sinyal henüz alınamadı.

Haberin Devamı

TÜRK, BULGAR 12 KİŞİ İMDAT!

Yunanistan’da 12 Türk dağcının kaybolduğuna ilişkin haber, Dışişleri Bakanlığı’nı da harekete geçirirken Türkiye’nin Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin, Hürriyet’e şu bilgiyi verdi:

“Yunan telekom şirketi OTE’den, önüme biraz önce şu bilgi geldi. Dün sabah saat 10.00’da Yunan 112’sine düşen bizi kurtarın mesajı Edirne’nin tam karşısındaki Meriç bölgesinden gelmiş. Dolayısıyla kayıp yeri söylenen Pieria Ori dağ bölgesi değil. Yunan telekomuna aynen şu imdat çağrısı yapılmış; ‘Türk, Bulgar, 12 kişi imdat.’ Bundan dolayı belki de kayıp çağrısı Bulgaristan tarafından da gelmiş olabilir. Çünkü verilen bilgi 30 kilometrelik alanı kapsıyor. 3 helikopter ile Pieria Ori dağı civarında arama yapıldı, bir sonuca varılmış değil. Başkonsolosluğumuza da ‘biz kaybolduk’ diye gelmiş herhangi bir mesaj yok. Olayı yakından takip ediyoruz.”

PİERİA DAĞLARININ LANETİ

Yunanistan'ın 13 bölgesinden biri olan Merkez Makedonya'da bulunan sıradağ, antik kalıntılar taşıyan arkeolojik sit alanıdır.

Daha önce de 1997 yılında da bir uçak faciasıyla tanıdığımız sıradağ, o dönemde çok konuşulmuştu ve Odesa'dan gelen o uçağın kazasında 41'i Yunan 70 kişi hayatını kaybetmişti.