Pazar Postası 12 yaşında sahneye çıktı çocukluğunu yaşayamadı
Paylaş
12 yaşında sahneye çıktı çocukluğunu yaşayamadı

12 yaşında Sezen Aksu'nun vokalisti olarak sahneye çıkan Aşkın Nur Yengi, 26 yıldır şarkılarıyla yüreğimize dokunuyor

Seral Cumalı

Haberin Devamı

seral.cumali@posta.com.tr

Aşkın Nur Yengi Trabzonlu bir anne ve Erzincanlı bir babanın ilk kızları Süheyla’dan sonra 3 Temmuz 1970’te İstanbul’da doğar. Çok enerjik bir çocuktur. Çocukluğunu bir röportajında şöyle anlatır: “Çocukken futbol oynardım; öyle pek küçük kızların yapacağı sporlar yapmazdım.

Bir gün ben futbol oynarken annem sahanın ortasına geldi ve bana bir tokat atarak; ‘Ben seni evde ararken sen şortlarla erkeklerin arasındasın. Burada ne işin var?’ dedi. İşte o gün futbolu bırakma kararı aldım ve her kız çocuğu gibi bebeklerimle oynamaya karar verdim...” Aşkın Nur Yengi’nin çocukluğu 12 yaşından itibaren olgunluğa karışır.

12 yaşında sahneye çıkar Aşkın Nur Yengi. O günleri bir röportajında şöyle anlatır: “Konservatuvara yeni başlamışım, amacım şarkıcı olmak değildi, iyi bir çellist olayım, bir senfoni orkastrasında güzel güzel çalayım derdindeydim.

Haberin Devamı

Tabii hayatta yazılmış hikayeler de var; bu da benim yazılmış hikayemmiş, kaderimmiş. Ablam (Süheyla Yengi), Sezen Abla (Sezen Aksu) ile çalışıyordu. Onun hamilelik döneminde kader bana göz kırptı.

Bir gün çello çalmak üzere Sezen Aksu’ya gittiğimde “Hadi bir de şarkı söyler misin?” denildi. Ajda Pekkan’ın ‘Bir Günah Gibi’ şarkısı aklıma geldi, onu söyledim. Hiçbir hazırlığım yoktu. Sezen Abla’nın ben şarkı söylerken gözleri dolmuş ağlamaklı olmuştu. Ertesi gün kendimi Sezen Aksu’nun vokalisti olarak buldum. Ve 10 sene devam ettim...”

Aşkın Nur Yengi’nin ablası Süheyla Hanım şöyle anlatır o yılları: “Aşkın hissettiklerini kolaylıkla dile getirebilen, çok açık yürekli bir çocuk. Sezen Aksu’nun hayatında tek olmak istiyordu ve başkaları için de; ‘Gelmesinler, istemiyorum onları’ diyebiliyordu rahatlıkla. Biz iki anne gibiydik, Aşkın da bizim haşarı çocuğumuz...”

Albümünden

Sezen Aksu gibi şarkı söylüyordu

1981’de öğrenimine devam ederken Onno Tunç orkestrasında Sezen Aksu’nun vokalisti olarak çalışmaya başlayan Aşkın Nur Yengi; 1986’da kendisi gibi Sezen Aksu’nun vokalisti olan Harun Kolçak’la birlikte ‘Haydi Söyle’ adlı şarkıyla Eurovision Şarkı Yarışması’na katılır. Şarkıcılık hayali değildir.

Haberin Devamı

Aşkın Nur Yengi röportajlarından birinde şöyle der: “Mutsuzluk yaşadım, çünkü gençlik olgunlukla karıştı. Altüst oldu! Arka bahçeleri erkenden görmek bazen yordu, bazen korkuttu, bazen duvarlar yarattı. Mecbur duvarlar yarattık kendimize.

Çünkü çok ufaktım, kendimi korumam gerekiyordu. Toysun, herkes yararlanmak isteyebiliyor. Zaman zaman da bu meslekte duvarlar çok işime yaradı. Gereksiz laubaliliğe yer vermedim.”

Ve “Artık Aşkın’ın bir albümü olmalı” denilir bir gün. Aşkın için unutulmaz bir anıdır:“1989 yılıydı. Stüdyoya girdiğim gün, Sezen Aksu ilk şarkıyı duyunca ses benzerliğimiz nedeniyle hayretler içinde kaldı. Bir an parçayı kendisi söylüyormuş gibi hissedip irkildi. Zamanla şarkıcılığım kendi şeklini aldı.”

Evlilik 6 yıl sürdü

En güzel aşk şarkılarını söyleyen Aşkın Nur Yengi, şarkıcı Ferda Anıl Yarkın, Sezen Aksu’nun kuzeni Ahmet Demiral, işadamı Mete Topcuoğlu ile aşk yaşar. Aşkın Nur Yengi- Haluk Bilginer aşkı ise 2005’te Ömerli’deki Kasaba’da bulunan evin balkonunda açığa çıkar.

Haberin Devamı

Paparazzilerin çektiği fotoğrafla su yüzüne çıkan aşk, 13 yıllık Haluk Bilginer- Zuhal Olcay evliliğini bitirir. Aşkın Nur Yengi ve Haluk Bilginer 2006’da evlenir. Kızları Nazlı dünyaya gelir.

Aşkın Nur Yengi hamileliğinin 4.5-5 ayını yatakta geçirir. Bacak kasları erir. Bedeni vücudunu taşıyamaz,hamilelik sonrası da yatakta geçer. Aşkın Nur Yengi- Haluk Bilginer evliliği 6 yıl sürer. 2012’de boşanırlar. Aşkın Nur Yengi kızı Nazlı ile hayatına yeni bir yön verir. Haluk Bilginer’in ise kısa süre sonra aynı sahneyi paylaştığı Zerrin Tekindor’la yaşadığı aşk gazetelere yansır...