Türkiye (Son Dakika) 12 yıl önceki cinayeti parmak izi çözdü

12 yıl önceki cinayeti parmak izi çözdü

Paylaş
12 yıl önceki cinayeti parmak izi çözdü

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde 12 yıl önce işlenen trevesti cinayeti, zanlıların ehliyet almak için verdiği parmak izlerinin karşılaştırılması sonucu çözüldü. Cinayet zanlılarından ikisi yakalanırken biri ise aranıyor

Cinayet, 24 Mart 2003 tarihinde İnönü Mahallesi Mutlukent Meltem Blokları 9'uncu Blokı Daire 1'de işlendi. Hüseyin Terlemez olan adını mahkeme kararı ile Beyza Terlemez olarak değiştiren 38 yaşındaki travesti, evinde elleri bağlı ve 7 yerinden bıçaklanmış bir şekilde ölü olarak bulundu. Polis olay yerinde bırakılan birkaç parmak izinin dışında ipucu bulamadı. Aradan 12 yıl geçtikten sonra Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Büro Ekipleri, cinayete karışan üç kişiyi, kan örnekleri ve parmak izlerinden tespit etti.

Haberin Devamı

EHLİYET ALMAK İÇİN POLİSE PARMAK İZİ VERİNCE...

31 yaşındaki Mehmet İlaslan ile aynı yaştaki Ramazan Talih, ehliyet almak için polise verdikleri parmak izlerinin, cinayet sırasında olay yerinde bırakılan parmak izleriyle eşleşmesi sonucu cinayet zanlısı olarak belirlendi. Mehmet İlaslan, çalışmakta olduğu Kartal metro inşaatında, Ramazan Talih ise evinde yakalanarak gözaltına alındı. Bu kişilerin sorgulaması sonucu üçüncü ismin ise Erkan Kızılırmak olduğu anlaşıldı. Ancak bu kişi henüz yakalanamadı.

ELLERİNİ VE AYAKLARINI BAĞLAYARAK DEFALARCA BIÇAKLADILAR

Mehmet İlaslan ve Ramazan Talih verdikleri ifadede, olay günü Erkan Kızılırmak ile birlikte Beyza Terlemez isimli travestinin evinin önünde buluştuklarını, eve giren Ramazan Talih'in, travestiyi bayıltmaya çalıştığını ancak Beyza Terlemez'in bıçakla Ramazan Talih'i bacağından yaraladığını söylediler. Daha sonra Mehmet İlaslan ve Erkan Kızılırmak da içeriye girerek Beyza Terletmez’i etkisiz hale getirip yatak odasında ellerini ve ayaklarını bağladıktan sonra defalarca bıçaklayarak öldürdüklerini anlattılar.

Haberin Devamı

EVDEKİ PARALARI VE BİLEZİKLERİ ALIP KAÇTILAR

Cinayetten sonra evdeki bilezik ve paraları alıp kaçtıklarını da söyleyen iki zanlı daha sonra tutuklandı. Polis üçüncü zanlı Erkan Kızılırmak’ı yakalamak için araştırmalarını sürdürüyor.