Eğitim - Kariyer 120'de 120!

120'de 120!

Paylaş
120'de 120!

Ağrı Doğubayazıt'ta 8. sınıf öğrencisi Fadime Baykal, TEOG sınavında 120 sorunun tamamını doğru cevaplayarak tam puan aldı. Dershaneye gitmeden okulda ücretsiz olarak verilen kursa katılan Baykal hem öğretmenlerinin hem de arkadaşlarının yüzünü güldürdü

Doğubayazıt’ın Çiftepınar Mahallesi’nde oturan ve Atatürk Ortaokulu’nda eğitim gören Fadime Baykal (13) öğretmenlerinin verdiği derslerin yanı sıra okulda hafta sonları ücretsiz olarak verilen destekleme kurslarına katıldı.

Haberin Devamı

Babasının görevi nedeniyle daha önce farklı şehirlerde eğitim gören Fadime, girdiği TEOG ilk dönem sınavında soruların tamamını doğru yanıtladı.

35 kişilik 8-D sınıfında okuyan Fadime’nin başarısı ailesini, öğretmen ve arkadaşlarını mutlu etti.

Atatürk Ortaokulu’nda Fadime’den sonra aynı sınavda 120 sorudan Orhan Açıkgöz 118, Emin Yariçi 117, Narin Yılmaz 115 soruyu doğru yanıtladı.

Atatürk Ortaokulu müdürü Servet Yariçi ile öğretmenler Fadime Baykal’a başarısından dolayı çeşitli hediyeler verdi. Başarısını öğretmenlerine borçlu olduğunu söyleyen Fadime Baykal, "Aslında dershaneye gidecek imkanım olmasına rağmen ben kendime güvendim. Ailem ve arkadaşlarım çok destekledi. Günde en az 4-5 saat düzenli çalışıyordum. Bu başarımda emeği olan öğretmen ve arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum" dedi.

Haberin Devamı

Okul Müdür yardımcısı Leyla Türkmen de ilk defa kendilerine birinciliği yaşatan Fadime’ye ve dereceye giren diğer öğrencilerine de teşekkür etti.

Çok büyük bir gurur yaşadıklarını belirten Müdür Servet Yariçi ise şunları söyledi:

"Bugün çok büyük bir gurur yaşıyoruz. Birçok eksikliğe rağmen Fadime öğrencimiz çok müthiş bir başarı elde etti. Öğrencimizin bu başarısı hiçbir dersaneye gitmeden öğretmenlerinin desteğiyle ortaya çıkmıştır. Umarın 2’nci dönem 2-3 yanlışı olan öğrencilerimizde hepsini doğru yapacaktır."

DHA