Konya 12'nci Uluslararası Türk Sanatı, Tarihi ve Folkloru Kongresi başladı

12'nci Uluslararası Türk Sanatı, Tarihi ve Folkloru Kongresi başladı

Paylaş
12'nci Uluslararası Türk Sanatı, Tarihi ve Folkloru Kongresi başladı

12'nci Uluslararası Türk Sanatı, Tarihi ve Folkloru Kongresi başladı

Mehmet IŞIK/KONYA,(DHA)- KONYA Büyükşehir Belediyesi ve Selçuk Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen “12. Uluslararası Türk Sanatı, Tarihi ve Folkloru Kongresi” başladı. 2 gün sürecek kongreye 11 ülkeden 130 bilim insanı katıldı.
Mevlana Kültür Merkezi’ndeki kongrenin açılışında konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selim Büyükkarakurt, milletleri bir arada tutan en önemli etkenlerden birisinin el sanatları olduğunu belirterek, kongre ve benzeri etkinliklerle el sanatlarını daha fazla geliştirmek istediklerini söyledi.
Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özdemir Koçak, kongrede emeği geçenlere teşekkür ederek, bu tür kongrelerin gelenekler sanatların yaşatılması için son derece önemli olduğunu belirtti. Kongre Başkanı Prof. Dr. Osman Kunduracı, Uluslararası Türk Sanatı, Tarihi ve Folkloru Kongresi’ni 8 yıldır Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte gerçekleştirdiklerini belirterek, kongrelerde en büyük beklentilerinin, gelecek nesillere bilim insanlarının yapmış olduğu araştırmaları kazandırarak, gelecekte yararlanılacak kaynaklar haline getirmek olduğunu söyledi. Sergi açılışının da gerçekleştirildiği kongrede iki gün boyunca Türkiye’den ve farklı ülkelerden gelen akademisyenler, Türk Sanatı, Tarihi ve Folklorunu ele alacak. Kongreye 11 ülkeden 130 bilim insanı katıldı

Haberin Devamı