Eğitim - Kariyer 13 bin öğrenciye çevre eğitimi

13 bin öğrenciye çevre eğitimi

Paylaş
13 bin öğrenciye çevre eğitimi

Afyonkarahisar Belediyesi Atıksu Arıtma Birliği’nce Çevre Konulu Eğitim ve Bilinçlendirme Projesi kapsamında 13 bin ortaokul öğrencisine çevre eğitimi verildi

Afyonkarahisar Belediyesi Atıksu Arıtma Birliği tarafından 2013 yılında 'Atık Deyip de Geçersen Kuruyacak, Sahip Çıkarsan Yeşerecek Bu Topraklar' adlı proje kapsamında başlayan eğitimlerde ilk yıl merkeze bağlı 60 okuldan 3 bin öğrenciyle 300 sanayi ve işletme yöneticisine eğitim verildi.

Zafer Kalkınma Ajansı, Milli Eğitim Müdürlüğü, Organize Sanayi Bölgesi yönetim kurulu ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin de destek verdiği projenin 5. yılında ise Afyonkarahisar merkeze bağlı 60 ortaokulun 5’inci sınıf öğrencileri dahil edildi. Belirli aralıklarla atıksu arıtma tesisine götürülen öğrencilere tesisteki toplantı salonunda atıksular, su tasarrufu ve çevre kirliliğinin azaltılmasına yönelik farkındalık eğitimi verildi.Eğitimlerin ardından atıksu arıtma tesisinin bir bölümünde özel olarak yaptırılan seyir platformundan öğrencilerin tesisi görmeleri sağlandı.

Şu ana kadar teknik gezi ve eğitime katılan öğrenci sayısı yaklaşık 13 bine ulaştı.

Sait KARADUMAN/DHA

Haberin Devamı