Ekonomi 1.3 milyon kişiye KEY müjdesi

1.3 milyon kişiye KEY müjdesi

Paylaş
1.3 milyon kişiye KEY müjdesi

Emlak Bankası Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemelerini çeşitli nedenlerle alamayan 1.3 milyon kişinin listesini Emlak Konut'a gönderdi

Liste Emlak Konut’a gitti

Haberin Devamı

Tasfiye Halindeki Emlak Bankası Başkanı Zeki Sayın, Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesaplarının tasfiyesi kapsamında, daha önce hakkını alamamış 1.3 milyon kişilik yeni listenin hazırlandığını açıkladı.

Listenin Emlak Konut’a gönderildiğini söyleyen Sayın, liste kapsamındaki kişilere 282 milyon lira KEY parası ödeneceğini bildirdi. Sayın, “Emlak Konut’un gerekli incelemeyi yapmasından sonra listeler Resmi Gazete’de yayımlanacak. Ödemelerin bu ay içinde yapılmasını bekliyoruz” dedi.

Kimliği çakışanlar sırada

KEY biriminin kimlik numarası çakışan 203.445 kişilik liste üzerinde çalıştığını da açıklayan Zeki Sayın, “En az 100 bin kişinin sorunu daha çözülecek. Ödeme yapılacak kişi sayısı 1.5 milyona çıkar” diye konuştu.

Haberin Devamı

Hatalı listelerin iade edildiğini anlatan Zeki Sayın, gelen bilgilere göre 3 ayda bir yeni liste yayımlanacağını hatırlattı. KEY hak sahibi listesinde 12 milyon kişinin adı olmasına karşın, şimdiye kadar 6 milyon 815 bin hak sahibine 3 milyar 115 milyon lira ödeme yapıldı.

Yüzde 11.25 zamlı ödeme

KEY için martta yayınlanan ilk listede yer alan hak sahipleri için yapılan hesaplama sonucunda oluşan yardım tutarına, ilgili yasa uyarınca ilk ilanın yapılacağı tarihe kadarki dönem için yüzde 10 artış uygulanmıştı.

İlk ilan tarihinden sonraki listelerde isimleri yer alan hak sahiplerine ise her ilan dönemi için başlangıçtaki yüzde 10 artışa ilave olarak basit usulde yüzde 1.25 artış uygulanacak. İlan tarihlerinden itibaren 5 yıl içinde alınmayan alacaklar Hazine’ye kalacak.