Türkiye (Son Dakika) 13 yaşındaki çocuğu babası hamile bırakmış!

13 yaşındaki çocuğu babası hamile bırakmış!

Paylaş
13 yaşındaki çocuğu babası hamile bırakmış!

Çorum'da 13 yaşındaki A.Ş. adlı bir kız çocuğuna, öz babası, ağabeyi ve amcasının tecavüz ettiği iddia edildi. Olayın ardından 3 kişi jandarma tarafından gözaltına alınıp tutuklandı. Yapılan sağlık kontrolünde kız çocuğunun hamile olduğu ve bebeğin baba O.Ş.'den olduğu ortaya çıktı

DHA’nın haberine göre Büyükdüvenci beldesinde, geçen ekimde A.Ş. adlı çocuk kendisine yaşatılanların okuldaki öğretmenine anlattı. Öğretmenin jandarmaya gitmesi üzerine baba O.Ş., ağabey A.Ş. ve amca M.Ş. önce gözaltına alındı, ardından da nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

DURUŞMA KAPALI GÖRÜLDÜ

Bugün Çorum 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşması kapalı gerçekleştirildi.

Suçlamaları kabul etmeyen tutuklu sanıklar, tahliyelerini talep etti. Mahkeme heyeti eksikliklerin tamamlanması ve bazı tanıkların dinlenmesi için duruşmayı ileri bir tarihe ertelendi.

Sanıklara, ‘nitelikli cinsel istismar’ suçlamasıyla 15 ile 20 yıl arasında hapis cezası isteniyor.

BEBEK BABADANMIŞ

Duruşmada mahkeme heyeti, adli tıptan gelen raporu okudu. Buna göre sağlık kontrolünde A.Ş.’nin iki aylık hamile olduğu anlaşıldı. DNA testinde bebeğin baba O.Ş.’den olduğu tespit edildi. Testin ardından kızın talebiyle gebelik sonlandırıldı.

ANNE OĞLUNDAN ŞİKAYETÇİ DEĞİL!

Haberin Devamı

DHA’nın haberine göre soruşturma safhasında anne G.Ş. oğlundan şikayetçi olmadığını, ancak eşinden ve eşinin kardeşinden şikayetçi olduğunu söyledi.

ÇOCUK DEVLET KORUMASINDA

Haberde A.Ş.’nin devlet koruması altına alındığı, anne G.Ş.’nin de kentten ayrılarak Ankara’ya yerleştiği belirtildi.

Çorum Barosu, davanın takipçisi olacaklarını ve müdahil olmak için mahkemeye gerekli başvuruların da yapıldığını bildirdi.

BARODAN AÇIKLAMA

Çorum Barosu olayla ilgili bugün yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada "İlimiz Büyükdüvenci beldes’nde meydana gelen ve Çorum 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılaması devam eden çocuk istismarına yönelik, toplumda infial yaratan olayın takipçisi olacağız.

Yasal ve hukuki dayanaklarımız ile baromuzun sahip olduğu sosyal sorumluluk gereği davaya katılma ve müdahil olma istemimiz bugün itibariyle mahkemeye iletilmiştir. Bu zorunluluğumuz yasaların kurumumuza yüklediği sorumluluklardan ve davada kendisini yeterli şekilde ifade edemediğini düşündüğümüz mağdur haklarının gereği gibi savunulmamasından, bugüne kadar işlemiş yargılama sürecinde derinden yaralanan kamu vicdanının mahkemede temsil edilmesi gerektiğinden ve adil bir yargılama hakkı sağlanmasını istememizden kaynaklanmaktadır.

Gerek bu olay gerekse kadın ve çocuk istismarına yönelik bütün olayların takipçisi olacağımızı Çorum Barosu olarak kamuoyunun bilgisine saygı ile sunarız" ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı