Gündem 14 Aralık'ta kararlar açıklandı

14 Aralık'ta kararlar açıklandı

Paylaş
14 Aralık'ta kararlar açıklandı

'14 Aralık' soruşturması kapsamında Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı serbest bırakıldı, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ise tutuklandı. Tutuklular, Silivri Cezaevi'ne gönderildi

'14 Aralık' soruşturması kapsamında tutuklanmaları istemiyle adliyeye sevk edilen ve Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı serbest kalırken, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın da aralarında bulunduğu 4 kişi tutuklandı.

Haberin Devamı

TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ

İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonu kapsamında Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca "terör örgütü yöneticiliği", Tufan Ergüder, Ertan Erçıktı ve Mustafa Kılıçaslan ise "terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla tutuklandı.

Ekrem Dumanlı için yurt dışı yasağı konulurken Dumanlı ile birlikte 8 kişi daha tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

HİDAYET KARACA'NIN TUTUKLAMA KARARINA İLK TEPKİSİ

Hidayet Karaca, karar açıklandıktan sonra iki elini açıp "Allah var gam yok" dedi. "Hayali senaryo ile tutuklama varsa, hayali bir karar var" diyen Karaca, bu kararı verenlerin de sanık sandalyesine oturacaklarını iddia etti.

İşte tutuklanan 4 isim:

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca

Haberin Devamı

Eski Emniyet Müdürü Tufan Ergüder

Eski Emniyet Müdürü Ertan Erçıktı

Eski Emniyet Müdürü Mustafa Kılıçaslan

4 İSİM DE SİLİVRİ'YE GÖTÜRÜLÜYOR

Haklarında tutuklama kararı verilen Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve diğer 3 eski emniyet müdürü Silivri Cezaevi'ne gönderiliyor.

MAHKEME SÜRECİ

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın da aralarında bulunduğu 12 kişi “tutuklama", 4 kişi ise “adli kontrol" uygulanması talebiyle mahkemeye sevk edilmişti.

Dumanlı'nın "Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçlamasıyla hapsi isteniyordu.

Bu arada; Hidayet Karaca, mahkemede sorgu hakimine ifade vermeyi reddetmişti.

TUTUKLANAN 4 KİŞİ SİLİVRİ CEZAEVİ’NE KONULDU

14 Aralık Operasyonu’nda haklarında tutuklama kararı verilen Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski emniyet müdürleri Tufan Ergüder ve Ertan Erçıktı ile emniyet amiri Mustafa Kılıçaslan, kararın ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’ndan iki ayrı polis midibüsüyle Silivri’ye doğru yola çıkarıldı.

Geniş güvenlik önlemleri altında Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ne götürülen 4 kişi, saat 17.20’de cezaevine giriş yaptı.