Hayvanlar - Çevre 14 vatozu mumyaladılar
Paylaş
14 vatozu mumyaladılar

Akdeniz'de avlandıktan sonra İstanbul Beylikdüzü'ndeki balıkçı müzesine sergilenmek üzere gönderilen 14 vatozun mumyalanma çalışmaları tamamlandı

Akdeniz'deki balıkçılar tarafından 3 ay önce yakalanan devasa büyüklükteki vatoz balıklarını mumyalama işlemi tamamladı.

1500'DEN FAZLA DENİZ CANLISI BULUNUYOR


Özel yöntemlerle mumyaladığı ve sakladığı yüzlerce çeşit balık ve 1500'den fazla deniz canlısını ücretsiz sergileyen Deniz Canlıları Müzesi'nin kurucusu Balıkçı Kenan, özel yöntemle 14 vatozu mumyalamayı başardıklarını söyledi. Balcı, bu vatozların isteyen öğrenciler ve aileleri tarafından ziyaret edilebileceğini sevimli canlılar sayesinde ve müzeye can geldiğini söyledi.


ÜCRETSİZ ZİYARET EDİLEBİLİR


Balıkçı Kenan Balcı iki büyük teşhir salonunun yanı sıra bazı kişilerin evlerinde bakamaz hale geldikleri tavşan veya kaplumbağaların yanı sıra tavus kuşu, ördek, kaz, bıldırcın, keklik, tavuk gibi hayvanları da müze bahçesinde özenle baktıklarını bildirdi. Balıkçı Kenan Balcı ise, “Yaşam Vadisi tesislerimizdeki Türkiye Deniz Canlıları müzesinin çevresi adeta hayvan sığınma bakım evine dönüştü. Tavşandan ördeğe, keklikten tavus kuşuna ve su kaplumbağalarına kadar çok sayıda canlı türü bulunuyor. Buraya gelen çocuklarımızın yaşadığı mutluluk bize inanılmaz keyif veriyor. Herkes ne zaman isterse müzemizi ücretsiz ziyaret edebilir. Kapılarımız herkese açık" dedi.


Haberin Devamı