Gündem 140 kilo kaçak tütün ele geçirildi

140 kilo kaçak tütün ele geçirildi

Paylaş
140 kilo kaçak tütün ele geçirildi

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde, seyyar satıcı ve dükkanlara yapılan eş zamanlı operasyonda 140 kilo kaçak tütün ele geçirildi. Tütünleri satan 5 esnafa toplam 35 bin lira ceza kesildi

Kent merkezinde seyyar satıcılarda ve bazı dükkanlarda kaçak tütün satıldığı ihbarını alan İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’nce daha önceden adresleri belirlenen V.Y., A.B., H.T., İ.D. ve K.D.’ye ait işyerlerine bu sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yapılan baskında, tezgah yakınlarına gizli tutulan bölmelerde yapılan aramada, 250 gram ağırlığında 116 nargile tütünü, 140 kilo kaçak tütün ve bin 83 filtre ele geçirildi.

Ele geçirilen malzemelere el konulurken, 5 kişiye 4733 sayılı kanun gereği her birine 7’şer bin lira olmak üzere toplam 35 bin lira idari yaptırım cezası kesildi. İlçe emniyet müdürlüğü yetkilileri, sağlığı tehdit eden kişi ya da kişilere müsaade etmeyeceklerini ve kayıt dışı piyasaya sürülmek istenen tütünleri satmakta ısrar eden kişilerin de takipçisi olacaklarını belirterek vatandaşı uyardı.

İlhan ÇETİN/EREĞLİ (Zonguldak), (DHA)