Yaşam 15 bin kişiyle halı saha maçı

15 bin kişiyle halı saha maçı

Paylaş
15 bin kişiyle halı saha maçı

Futbolda 'keşfedilmemiş yetenek' olduğunu düşünen erkekler için artık rakipbul adlı internet sitesi var. Bu sayede siber alemin gol kralı olmanız işten bile değil. 50 yaşında bile olsanız...

NAR GÜNEŞ KILIÇ

Haberin Devamı

Biz kadınların kafası buna basmasa da erkekler, futbol seyretmeyi de oynamayı da severler. Halı sahada futbol oynamaya da bayılırlar. Ama ya saha ya da top arkadaşı bulamadıkları için çoğu zaman hevesleri kursaklarında kalır. İşte Cem ve Deniz Durul kardeşlerin meydana getirdiği rakipbul adlı internet sitesi erkeklerin bu hevesini karşılıyor.

Hakeminiz kokartlı

Fikir babaları Cem (26) ve Deniz (30) Durul, Bahçeşehir Üniversitesi işletme mezunları. Tez hazırlarken “En az parayla en çok nasıl para kazanabilirim” diye düşünmüşler, ortaya rakipbul internet sitesi çıkmış. İşin enteresan tarafı Cem Durul bu fikri hocasına tez olarak önerdiğinde kabul görmemiş. Başka bir tezle mezun olmuş ama kardeşi Deniz ile fikri geliştirerek internet sitesini kurmayı da kafasına koymuş. Rakipbul, toplam 13 ilde 100’den fazla halı sahada maç organize ediyor. Siz takımı topladıysanız, bu kez rakip takım çıkarıyor karşınıza. Maçı, internet sitesinin çalıştığı 15 bin kokartlı hakemden biri yönetiyor. Zorlu mücadeleniz sırasında mutlaka fotoğraflarınız çekilip size hediye ediliyor.

Haberin Devamı

Maçınız videolu

Normalde halı sahalara kişi başı 10 TL ödeme yapılırken bu siteye 15 TL veriyorsunuz ama maçın videosunu ve istatistiklerini internet sitesinden takip etme şansı buluyorsunuz. Şaka değil, Durul kardeşler geçen yıl 15 bin kişiye halı sahada maç yaptırmışlar. Hatta yılın sonunda en iyi istatistikleri olan takımları birbiriyle maç yaptırarak rakipbul ligi bile oluşturmuşlar. Siteden yararlanan erkekler, kendilerini futbol yıldızı gibi hissettiklerini söylüyor ve şöyle devam ediyorlar; “Kendi ligimizde bayağı ünlüyüz. Bizden imza almaya gelenler bile oluyor.”

Her maça nasıl rakip bulunuyor?

Sitede profili yüklü olan 60 bin kişiye mail atılıyor önce. 13 ilde kurdukları ve en az iki kişinin çalıştığı çağrı merkezleri de var. Çağrı merkezleri ve mail trafiği, en geç bir saatin içinde rakip takımı oluşturmuş oluyor. Ama diyelim ki bir takım, gece saat 01.00’de maç yapmak istedi... Kimse o saatte sahaya gelmek niyetinde değil. O zaman da Cem ve Deniz Durul’un kurduğu ‘911 rakipbul Servisi’ devreye giriyor. 911 Takımı, akraba ve eş-dosttan oluşuyor. Bu kişiler sıcak yataklarından kaldırılıp sahaya gönderiliyor. 911 Takımı, şimdiye kadar üç kere kurulmuş.

Haberin Devamı

(05.12.2013 tarihli Cumartesi Postası'ndan alınmıştır.)