Eğitim - Kariyer 15 bin öğretmen atama takvimi: 15 bin öğretmen ataması başvuruları ne zaman başlıyor? Sınavlar ne zaman yapılacak?

15 bin öğretmen atama takvimi: 15 bin öğretmen ataması başvuruları ne zaman başlıyor? Sınavlar ne zaman yapılacak?

Paylaş
15 bin öğretmen atama takvimi: 15 bin öğretmen ataması başvuruları ne zaman başlıyor? Sınavlar ne zaman yapılacak?

15 bin öğretmen atama takvimi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği ek atama müjdesinin ardından öğretmen adayları tarafından yoğun şekilde araştırılmaya başlamıştı. Milli Eğitim Bakanlığı ön başvuru, sınav merkezi tercihleri ve sınav tarihlerini içeren 15 bin öğretmen atama takvimini kamuoyu ile paylaştı. Peki, 15 bin öğretmen ataması başvuruları ne zaman başlıyor? Sınavlar ne zaman yapılacak? İşte, ek atama sürecine dair tarihler…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, 15 bin öğretmen ek ataması yapılacağını duyurmuştu. Duyurunun ardından büyük heyecan yaşayan adaylar, 15 bin öğretmen atama takviminin detaylarını araştırmaya başladı. Konuyla ilgili diğer bir ayrıntı ise, öğretmen atamalarındaki branş dağılımı oldu. MEB tarafından yayınlanan atama takvimine ek atamalara ilişkin merak edilen tarihler yer alıyor. İşte, 15 bin öğretmen ataması başvuruları ne zaman başlıyor? Sınavlar ne zaman yapılacak? sorularının yanıtları…

Haberin Devamı

15 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan 15 bin öğretmen atama takvimine göre, ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihleri, 27 Eylül-8 Ekim'de yapılacak.

15 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI SÖZLÜ SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

15 bin öğretmen ataması sözlü sınavları 12-27 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Covid pozitif ya da temaslı olduğu için sözlü sınava katılamayan adaylar başvurularını 12 Kasım-9 Aralık tarihleri arasında yapabilecek ve bu adayların sözlü sınavları 13-17 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek.

Sözlü sınav sonuçları 27 Aralık 2021 tarihinde açıklanacak.

15 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN YAPILACAK?

15 bin öğretmen atama sonuçları 31 Ocak 2022 tarihinde açıklanacak.

Haberin Devamı

15 BİN ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ