Dünya 15 kişiyi kurtaran Müslüman genç, törenle Fransız vatandaşı oldu

15 kişiyi kurtaran Müslüman genç, törenle Fransız vatandaşı oldu

Paylaş
15 kişiyi kurtaran Müslüman genç, törenle Fransız vatandaşı oldu

Paris'te bir Yahudi marketine düzenlenen silahlı baskında 15 müşteriyi derin dondurucuya saklayarak hayatlarını kurtaran Malili Müslüman genç Lassana Bathily, törenle Fransız vatandaşı oldu

İçişleri Bakanlığında, Başbakan Manuel Valls ve İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve'ün katılımıyla düzenlenen törenle Bathily'ye Fransız vatandaşlığı verildi. Törende konuşan İçişleri Bakanı Cazeneuve, Bathily'yi kastederek, "O barış ve hoşgörü İslamı'nın kahramanı oldu" dedi.

Haberin Devamı

Bathily ise "Fransa beni kahraman yaptı. Ancak bence bir kahraman değilim, ben Lassana'yım ve kendim olarak kalacağım" diye konuştu.

Bakan Cazeneuve, Bathily'ye vatandaşlık verilmesi için başlatılan ve kısa sürede 270 bine ulaşan kampanyanın ardından vatandaşlık için acil süreç başlatmıştı. Rehine krizi sırasında gösterdiği cesaretten dolayı Cumhurbaşkanı François Hollande da telefonla arayarak 24 yaşındaki Malili Müslüman genci tebrik etmişti.

Malili genç, saldırı sırasında 15 müşteriyi marketin altındaki depoya indirmiş ve buradaki büyük derin dondurucuda saklayarak hayatlarını kurtarmıştı. Paris'te 8 Ocak'ta bir polisi öldüren Amedy Coulibaly isimli saldırgan, 9 Ocak'ta Yahudiler'e ait bir marketi basarak 4 kişinin ölümüne yol açtıktan sonra polis operasyonunda öldürülmüştü.

Haberin Devamı

AA