Malatya 15 Temmuz şehidi Fuat Bozkurt mezarı başında anıldı

15 Temmuz şehidi Fuat Bozkurt mezarı başında anıldı

Paylaş
15 Temmuz şehidi Fuat Bozkurt mezarı başında anıldı

15 Temmuz şehidi Fuat Bozkurt mezarı başında anıldı

Taha AYHAN/MALATYA, (DHA)- FETULLAHÇI Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine tepki vermek için sokağa çıkan ve son çektiği videonun ardından dakikalar sonra helikopterin ateş açması sonucu şehit düşen Fuat Bozkurt, 15 Temmuz darbe girişiminin 3'üncü yılında mezarı başında anıldı.
Malatya Valisi Aydın Baruş, 2'nci Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hançeri Sayat, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Necmi İnce, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ile askeri ve mülki erkan, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 3'üncü yılında, 15 Temmuz demokrasi şehidi Fuat Bozkurt'un mezarını ziyaret etti. Bozkurt'un kabrine karanfil bırakılırken, Kuran-ı Kerim okunarak, dua edildi.
Mezarı başında konuşan Fuat Bozkurt'un babası Hasan Bozkurt, evlat acısının bitmediğini, aynı şekilde devam ettiğini belirterek, "Dünyayı verseler, evladının saçının teline değişmezsin. Allah kimseyi evlatla imtihan etmesin. Acımız var ama vatan için gideceğiz. Ben, sen gitmezse kim gidecek? Hepimiz gideceğiz. Ben gitmezsem evladım, evladım gitmezse ben gideceğim. Hepimiz vatan için hazırız. Evsiz yaşanıyor mu, vatansız yaşayalım? Vatansız hiç yaşanır mı, yaşanmaz. Allah bizi o durumlara getirmesin. Suriye'nin halini görüyorsunuz. Suriye'ye sahip çıkan biz olduk, bize kim sahip çıkacak? Kimse sahip çıkmaz. Bugünümüze şükür. Takdir böyleymiş. Hamd ediyoruz, bugün bayramımız. Acı bitmez ama biz her zaman Allah'a şükür mutluyuz" dedi.
Anne Sebahat Bozkurt ise "3 senesi bitti ama yüreğimizdeki ateşi duruyor. Şehitlik kimsenin eline geçmez. İnşallah benimde elime geçer. Evladım çok iyiydi, çok iyi niyetliydi. Allah ona şehitliği nasip etti" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı