Gündem 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki gişelerin kaldırılması için çalışmalar başladı

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki gişelerin kaldırılması için çalışmalar başladı

Paylaş
15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki gişelerin kaldırılması için çalışmalar başladı

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde serbest geçiş (üstten okumalı tak sistemi) çalışmaları bugün başladı. Gişe kaldırma çalışmaları boyunca trafikte yoğunluk yaşanması bekleniyor. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Mahmutbey gişelerinde de aylarca süren çalışmalar sırasında yoğun trafik oluşmuştu

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde serbest geçiş çalışmaları kapsamında gece saatlerinde hazırlıklara başlanmıştı. Işıklı uyarı levhaları konulan köprünün Avrupa-Anadolu geçişinde toplam 8 gişeden 4’ü trafiğe kapatıldı. Sabah saat 08.00’de ekipler köprüye gelerek çalışmalara başladı.

15 Temmuz'a kadar sürecek calışmalarda ilk aşamada 4 gişede serbest geçişe açılacak. Ardından ise diğer 4 şeritte çalışmalar yapılacak.



ÇALIŞMALAR BOYUNCA YOĞUN TRAFİK OLUŞABİLİR


15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü kullanan sürücüler trafiğin rahatlayacağını dile getirse de, gişe kaldırma çalışmaları boyunca trafikte yoğunluk yaşanması bekleniyor. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Mahmutbey gişelerinde de aylarca süren çalışmalar sırasında yoğun trafik oluşmuştu.

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan dün yaptığı açıklamada, “Serbest geçişe yönelik tadilat yaparken, dört gişeden hizmet vereceğiz ki üç şeritten gelen insanlarımız herhangi bir sıkıntı yaşamadan trafik akışı sağlanmış olsun. Daha sonra da diğer dört gişeyi yer değiştirerek, kaldıracağız. Serbest geçiş çalışmalarını, 15 Temmuz’da bitirerek, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde, 15 Temmuz Şehitler Günü’nde inşallah serbest geçişi sağlamış olacağız. İnsanlarımız burayı kullanırken bekleme, gecikme yaşamayacaklar. İnsanlarımız tak sistemi ile rahatlıkla seyahatlerini yapacaklar” demişti.


HGS'Yİ DE OGS'Yİ DE OKUYACAK


HGS etiketi ile OGS cihazını aynı anda okuyabilecek tak sisteminde, geçiş ücreti sürücünün hesabından otomatik düşecek. Sürücülerin şerit değiştirmeden geçiş yapmalarını sağlayacak yeni sistemin sorunsuz işlediğinin belirlenmesinin ardından kurulduğu yerlerdeki HGS ve OGS gişeleri yıkılacak.