Siyaset 15 Temmuz’a 81 ilde özel anma programı
Paylaş
15 Temmuz’a 81 ilde özel anma programı

15 Temmuz hain darbe girişiminin ikinci yıldönümü için başta İstanbul ve Ankara olmak üzere tüm Türkiye’de anma programları planlanıyor. 81 ilde anma törenleri ve 'Milli Birlik Yürüyüşleri' düzenlenecek.

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminin 2'nci yılında tüm Türkiye'de '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' etkinlikleri düzenlenecek.

Haberin Devamı

ERDOĞAN'IN İLK PROGRAMI ANKARA'DA

Cumhurbaşkanlığı’nın himayesinde yapılacak törenlerin adresi, 15 Temmuz’da hainlerin hedefi olan Meclis, Beştepe ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz programına Ankara’dan başlayacak.

SEMBOL MEKÂNLARDA TÖREN

15 Temmuz şehitlerinin kabirlerini ziyaret etmesi planlanan Erdoğan, daha sonra Meclis’teki 15 Temmuz Özel Oturumu’na katılacak. Şehit ve gazi yakınlarıyla Beştepe’de öğle yemeğinde buluştuktan sonra İstanbul’a geçerek Şehitler Abidesi ve 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki anma törenlerine katılacak. Aynı gün hainlerin hedefi olan Gölbaşı Özel Harekât Başkanlığı’nda da bir anma programı düzenlenmesi planlanıyor.

ŞEHİT YAKINLARIYLA BULUŞMA

Erdoğan, daha sonra da Beştepe’deki 15 Temmuz Şehitler Abidesi’nde şehit yakınları, gaziler ve vatandaşların davet edildiği programa katılacak. Cumhurbaşkanı’nın İstanbul ve Ankara’daki anma programlarında birer konuşma yapması da planlanıyor. Erdoğan'ın konuşması sinevizyondan canlı olarak yansıtılacak. Darbe girişimlerini anlatan fotoğraf sergileri açılacak.

Haberin Devamı

15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası nedeniyle 81 ildeki tüm camilerden sela okunacak, şehitler için mevlit okutulacak. Darbe girişiminin ikinci yıldönümü için düzenlenecek anma programlarının daha sade yapılması da öngörülüyor.