Yaşam 15 yıldır özel hocayla evde spor yapıyorum

15 yıldır özel hocayla evde spor yapıyorum

Paylaş
15 yıldır özel hocayla evde spor yapıyorum

İstanbul sosyetesinin önde gelen isimlerinden Feryal Gülman, New Beauty dergisine güzellik ve sağlık sırlarıyla, evdeki hayatını anlattı...

- Zarafet, güzellik, akıl, dişilik... Sizin sıralamanızda hangisi önce gelir ve sırasıyla devam eder?

Haberin Devamı

Akıl her şeyin başı. O olmadan hiçbirinin anlamı yok bence. Sıralamayı; güzellik, zarafet ve dişilik olarak yapabiliriz. Ama dişiliği ön plana çıkaran tarzdan çok hoşlanmam. Zarafet bir kadına daha çok yakışır.

- Bir günlük beslenme düzeninizi anlatır mısınız?

Günlük olarak protein ve karbonhidrat ihtiyacımı dikkate alarak bol sebze ve meyve tüketiyorum. Protein olarak balık yemeyi tercih ediyorum. Haftada bir kez et yiyorum. Akşam saat 8’den sonra yemek yememeye çalışıyorum.

- Yemekle aranız nasıldır?

Ben yemek yiyerek zayıf kalabilen biri değilim. Her zaman yediklerime dikkat etmem gerekiyor. Zor oluyor ama şeker ihtiyacımı meyveden alarak hiç tatlı yemiyorum. Aslında gayet iştahlı bir insanım.

Haberin Devamı

- Sağlıklı olmak için özellikle tükettiğiniz besinler var mı?

Baklagiller, kuru kayısı, ceviz, badem ve narı sürekli tüketirim. Bol su içmenin önemini biliyor, sevmememe rağmen içmeye çalışıyorum. Enginar veya muz gibi bazı sebze ve meyveleri severek tüketiyorum. Gün aşırı sabah kahvaltısında yumurta yiyorum.

- Kişisel bakımınızla ilgili vazgeçemedikleriniz nelerdir?

Saç ve tırnak bakımı haricinde kişisel bakımımı kendim yapmayı severim. Hiçbir zaman cildimi tam anlamıyla temizlemeden uyumam. Gece ve gündüz kremleri dışında hafta sonları peeling ve maske uygulayarak cilt ve vücut bakımımı kendim yapıyorum. Ama profesyonel bakım yaptırmıyorum.

- Beslenme, kişisel bakım, spor için neler yaparsınız?

Sağlıklı yaşam ve iyi bir vücut için beslenmeye dikkat etmek ve düzenli spor yapmak benim için yeterlidir. Bazı ilaç kullanımları, iğneler ya da bu amaçla uygulanan destekler bana hiç uygun gelmiyor. Ben sporu severek yapan bir insan olmadım ama kişisel disiplin ve sporun gerekliliğine olan inancım nedeniyle hiç aksatmadan 15 yıldır spor hocam Ayten Altun’la evimizin minik spor salonunda birlikte çalışıyoruz.

- Feryal Gülman’ın bir günü nasıl geçer?

Eğer iş yoğunluğumun olduğu bir günse ofiste oluyorum. Ama hareketli bir ev düzenimiz var. Sabah sporumu yaptıktan sonra ev düzeninin organizasyonu, sosyal sorumluluk projeleriyle ilgili toplantılarım varsa onların organizasyonu olur. Çok fazla seyahat ediyoruz. Tüm programı kendim yaparım. Detaycı bir yapım olduğu için işim hiç bitmez.

Haberin Devamı

Arkadaşlarımla bazen bir öğlen yemeğinde buluşmak hoşuma gider. Eğer akşam programım varsa bana alıştıkları için kuaförde işim çabuk biter. Beklemeyi de bekletmeyi de hiç sevmem. Oğlum okuldan geldiğinde mutlaka evde olmaya çalışırım. Günün sohbetini yapmak hoşuma gider. Onun dersleri ve organizasyonu da bana düşüyor. Erkek çocukları kızlar kadar planlı değiller gibi geliyor bana. Akşam evdeysek ailece film seyretmekten zevk alırız.

İKİ GÜNDE BİR...

“Sabah kahvaltısında yumurta yerim.”

TATİL DÖNÜŞÜ...

“Eklenen 1 kg veya fazlasını o hafta içinde mutlaka vermek isterim yoksa katlanır.”

HER GÜN...

“Yatmadan önce o gün yediklerimi aklımdan geçirir, fazla veya eksik bulduklarımı hesaplar ve bir gün sonra ona göre beslenmeye dikkat ederim.”

HER AKŞAM...

“Yatağa yattığımda Tanrı’ya tüm verdikleri için teşekkür ederim. Aileme ve sevdiklerime sağlık dilerim.”

Haberin Devamı

HAFTADA BiR KEZ...

“Evde kendi uygulamalarımla cilt ve vücut bakımı yaparım.”

(25.11.2012 tarihli Posta Karnaval'dan alınmıştır.)