Siyaset 155 sayfalık Soruşturma Komisyonu raporunda tek cümlelik sonuç
Paylaş
155 sayfalık Soruşturma Komisyonu raporunda tek cümlelik sonuç

TBMM'deki dört Bakan hakkındaki Soruşturma Komisyonu, nihai raporunu en geç bu gece yarısına kadar TBMM Başkanlığı'na iletmek durumunda

Raporun hazırlıkları sürüyor.

Komisyon Başkanı AK Partili Hakkı Köylü yaptığı açıklamada, komisyon süresinin son dakikasına kadar kullanılıp, gece yarısı raporun Meclis Başkanlığı'na iletileceğini açıkladı.

Köylü, raporun 155 sayfa olduğunu, sonuç bölümünün ise tek cümleden oluştuğunu söyledi; "Yüce Divan'a sevkine gerek yoktur..."

MUHALEFET İSYANDA

Komisyon raporunu hazırlarken ,muhalefet de "muhalefet şerhini" yazıyor. CHP'nin muhalefet şerhi 233, MHP'nin muhalefet şerhi ise 701 sayfa. Ancak her iki muhalefet partisinin de komisyonun rapor yazış şekline itirazı var; Muhalefet, raporu görmeden muhalefet şerhi yazmaya tepki gösterdi.

CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök, "rapor görmeden muhalefet şerhi yazılmasının TBMM tarihinde bir ilk" olduğunu söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise, komisyonu "çamaşır makinesine" benzeterek, "Soruşturma komisyonu bir çamaşır makinesi olarak kullanılmıştır" dedi.

Haberin Devamı